SON DAKİKA
Tarih : 2020.09.14 00:39:02

Hollanda’dan Seyahat Yasaklarını Esnetme Kararı

Hollanda, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelere dönük seyahat yasağını esnetiyor. Hollanda hükümeti, koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu AB dışı ülkelere dönük seyahat yasağını esnetiyor. Hollanda hükümeti, 14 Eylül'den itibaren profesyonel sporcuların, 21 Eylül'den itibaren ise iş adamlarının vize başvurularını kabul etmeye başlayacak.

Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği, uygulanan seyahat kısıtlamalarının küçük ve orta ölçekli işletmeler dahil ticari yaşamı ve spor faaliyetlerini ciddi biçimde etkilediğini bildirerek, seyahat yasakları konusunda yeni bir düzenleme önerisinde bulundu. Hollanda hükümeti, bu öneriyi olumlu karşılayarak, Cuma günkü bakanlar kurulu toplantısında, düzenlemeyi seyahat yasağı uygulanan Avrupa Birliği (AB) dışındaki diğer ülkeleri de kapsayacak şekilde genişletti.

Bu kapsamda Türkiye’deki profesyonel sporcular 14 Eylül, küçük ve orta ölçekli işletmelerin de dahil olduğu iş çevreleri de 21 Eylül’den itibaren Hollanda temsilciliklerine Schengen vizesi başvurusunda bulunabilecekler.

Yazarlar