SON DAKİKA
Tarih : 2020.03.04 15:27:20

Hostes’den İlaç İsteği Paniğe Sebep Oldu!

Kamboçya seyahatinden dönmek üzere uçağa binen 26 yaşındaki kadın ve arkadaşının, uçuş görevlisinden ilaç isteği koronavirüs paniğine soktu. 2 genç kadının 'akşamdan kalmayız o yüzden istedik' demelerine rağmen zorla karantinaya aldılar. 26 yaşındaki Julia Walentin, yakın arkadaşı Dina ile birlikte Kamboçya'ya tatile gitti. Güney Londra'da yaşayan Julia ve Dina, uçakla İngiltere'ye dönmeden önce, Singapur'daki aktarmada birlikte alkol aldı.

Singapur'da konakladıkları bir günün ertesinde, Londra'ya dönmek üzere uçağa binen Julia ve Dina, kendilerini "akşamdan kalma" hissettikleri için uçuş görevlilerinden ilaç rica etti. Ancak onun yerine Heathrow Havalimanı'nda kendilerine yüz maskesi verildi ve koruyucu kıyafetler giymiş görevliler tarafından kimsenin olmadığı bir binaya götürülerek karantina altına alındılar. Aslen İsveçli olan Julia, koronavirüs belirtileri göstermediğini, sadece Dina ile birlikte alkol alıp geç yattıklarını, sabah 06.00'da havaalanında olmaları gerektiği için de çok az uyuduklarını söyledi.

Bu sebeple halsiz hissettiklerini ve yorgun olduklarını, ancak virüs semptomları göstermediklerini ifade etti. Julia, eğer kabin ekibine başının ağrıdığını söylerse, belki uçuş görevlileri tarafından uçağın birinci sınıf bölümüne aktarılacağını düşündüğünü itiraf etti.İlaç istediğinde kendisine koronavirüslü gözüyle bakılacağını hiç akıl etmediğini söyelyen Julia, "Sadece akşamdan kalma olduğumu anlatmaya çalıştım ama onun yerine uzanmamı söylediler ve çevremde oturan herkes benden uzaklaştı" dedi. Kendilerine hemen maske verdikelerini ve ateşini ölçtüklerini söyleyen Julia ve Dina'ya seyahatleri hakkında sorular soruldu. Uçaktaki diğer yolculara da seyahat ettikleri bölgeler, isimleri ve adresleri soruldu. Julia ise bu yaşananlara sebebiyet verdiği için çok utandığını söyledi.

Koronavirüs semptomları göstermediğini söylediğinde kimsenin ona innamadığını söyleyen ve etrafındakilerin çift maskeyke dolaştığını söyleyen Julia ve arkadaşı Dina, 14 saatlik uçuşun sonunda koruyucu kıyafetli görevliler tarafından karantina altına alındı. Julia kendi evinde kalarak da karantina altında olabileceğini söyledi ancak Dina ile birlikte yakınlardaki bir binaya götürüldü. Binanın hala yapım aşamasında gibi göründüğünü ve derme çatma olduğunu söyleyen Julia, burada 14 gün süreyle karantina altında kalacak.

Sosyal medya paylaşımlarıyla karantina altındaki yaşamından kesitler paylaşan Julia, kendisinden ailesine ve arkadaşlarına nerede olduğu konusunda bilgi vermemesi istendiğini söyledi. Halen karantinada olan Julia, koronavirüs testinin sonucunun çıkmasını bekliyor.

Yazarlar