SON DAKİKA
Tarih : 2021.01.02 00:36:55

Hostesler Tapınaklarda Görevlendirildi

Japan Airlines’ın çok sayıda kabin memuru, pandemi nedeniyle türbe ve tapınaklarda geçici görevler aldı. 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan ve yaşam koşullarında her alanda birçok değişime neden olan koronavirüs salgınının öncelikli olarak hissedildiği sektörlerden birisi havacılık oldu.

Birçok havayolu şirketi çok sayıda çalışanını işten çıkardı. Bazı şirketler de maliyet azaltmak için çalışanlarına geçici olarak farklı alanlarda iş olanağı sundu. Bu şirketlerden birisi de Japan Airlines (JAL) … Japan Airlines çok sayıda kabin memuru personeline, Japonya’da bazı türbe ve tapınaklarda görev alarak hizmet vermeleri teklifinde bulundu.

Teklifi kabul eden kabin memurları kabul edildikleri türbe ve tapınaklarda bir eğitim aldılar, ibadet sırasında kullanılan terimleri, türbe ve tapınaklardaki görgü kurallarını öğrendiler ve geleneksel elbiselerini giyerek hizmet vermeye başladılar. Tapınakların özellikle yeni yılda sağlık, bereket dilemek isteyen insanlarla dolduğu bir dönemde Japan Airlines’ın kabin memurları görev aldı.

Bir türbe temsilcisi CNN Travel’a verdiği demeçte, “Japan Airlines’ın birinci sınıf müşteri hizmetinin türbedeki tüm personelimize ilham verebileceğini düşünüyoruz. JAL personelinin Japon geleneksel kültürünü ve Japon ruhunu deneyimlemelerini ve gelecek için öğrendiklerini en iyi şekilde kullanmalarını istiyoruz” diye konuştu. Kabin memurları mabetlerde iyi şans getirdiğine inanılan tılsımları dağıtıyorlar, ziyaretçilerin sorularına yanıt vererek gereken yönlendirmeleri yapıyorlar.

Yazarlar