SON DAKİKA
Tarih : 2023.11.23 12:58:29

Hüseyin Keskin, Türkiye Yüzyılında Ulaşım Panelinde Konuştu

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Yollar Türk Milli Komitesi tarafından düzenlenen, açılışı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan Karayolu 5. Ulusal Kongresi ve Sergisi kapsamında “Türkiye Yüzyılında Ulaşım” panelinde konuştu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında ülkemiz ulaşım sistemlerini farklı boyutları ile ele alarak bütüncül bir yaklaşım içinde sistemler arası birlikteliğin sağlanması gibi konularının değerlendirileceği Karayolu 5. Ulusal Kongresi ve Sergisi’nin 1. günün de “Türkiye Yüzyılında Ulaşım” konulu panel gerçekleştirildi.

Etkinliğe Panelist olarak katılan DHMİ Genel Müdürü Keskin konuşmasında; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın, Cumhuriyet tarihinin en büyük ulaştırma ve altyapı projelerini hayata geçirerek ülkemizin dört bir yanına modern ulaşım ağları kazandırdığını belirterek “büyük ulaştırma camiasının seçkin bir kuruluşu olarak bu göz kamaştırıcı başarılardaki payımızla iftihar ediyor; Türkiye Yüzyılı'nın büyük hedeflerine yakışır daha büyük eserlere imza atmak için durmaksızın çalışıyoruz” dedi.

Son 21 Yılda Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Projeleri Gerçekleştirildi

Ülkemizin en büyük atılım ve kalkınma seferberliği olarak tarihe geçecek olan Türkiye Yüzyılı’nda, sivil havacılığımızın en önemli dişlilerinden birinin de havalimanı işletmeciliği ve hava seyrüsefer hizmetleri olduğunun altını çizen Keskin, kamu kaynaklarının yanı sıra birçok mega projenin Kamu Özel Sektör İş Birliği modeli ile hayata geçirildiğini belirtti. Bu model sayesinde, devletin kasasından para çıkmadan önemli yatırımlara imza atıldığını, kamu kaynaklarının daha verimli bir şekilde kullanıldığını ifade eden Keskin “başta havacılığımızı dünyanın zirvesine taşıyan, rekor ve ödüllere doymayan Türkiye'nin Zafer Anıtı İstanbul Havalimanı olmak üzere ülkemiz açısından gurur verici birçok projemiz bu modelle Türkiye ve dünya havacılığına kazandırılmıştır” şeklinde konuştu.

Yazarlar