SON DAKİKA
Tarih : 2021.05.21 16:21:31

IATA, Aşılanan Yolcular İçin Seyahatte Sınırların Kalkmasını İstiyor

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından yapılan bir çalışma sonucuna göre toplanan son veriler ile Almanya dahil 20'den fazla ülkenin aşılanmış yolcular için kısıtlamaları tamamen veya kısmen kaldırmasının gerektiğinin altını çiziyor.

IATA, aşılanmış yolcular için sınırsız seyahat erişimini desteklediğini ve aşılamanın mümkün olmadığı durumlarda, yolcuları ücretsiz olarak test ederek karantinasız seyahate erişim sağlanması gerektiğini açıkladı.

IATA Genel Müdürü Willie Walsh, RKI, ECDC ve USC CDC tarafından sunulanlar gibi bilimsel kanıtların ve verilerin, uluslararası seyahate güvenli bir şekilde sınırların açılması için gereken karar verme için temel olması gerektiğini belirtti. "Aşılamanın sadece insanları korumakla kalmayıp aynı zamanda COVID-19 bulaşma riskini de önemli ölçüde azalttığına dair artan bilimsel kanıtlar var."

"Bu bizi aşılama ve testlerin karantina olmadan seyahat etme özgürlüğü sağladığı bir dünyaya yaklaştırıyor. Almanya ve en az 20 diğer ülke, aşılanmış yolculara sınırlarını yeniden açma konusunda önemli bir adım atmış durumda. Bunlar, başkalarının hızla takip edebileceği en iyi uygulama örnekleridir. "şeklinde konuştu.

Yazarlar