SON DAKİKA
Tarih : 2020.03.04 15:11:35

IATA’dan Korona Virüs Çağrısı

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) yaptığı açıklamada, Orta Doğu hükümetlerini koronavirüs salgınının etkilerini yönetmelerine yardımcı olmak için havayollarına destek sağlamaya çağırdı. IATA yaptığı açıklamada, Orta Doğu hükümetlerini koronavirüs salgınının etkilerini yönetmelerine yardımcı olmak için havayollarına destek sağlamaya çağırdı. Havayolları, virüsün hızla yayıldığı İran'a uçuşları durdurdu ve Suudi Arabistan, virüs vakalarını nedniyle 25 ülkeden turistleri geçici olarak yasakladı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA - Afrika ve Ortadoğu Başkan Yardımcısı Muhammed Ali Albakri gazetecilere verdiği demeçte, "Hükümetlerin desteği havayollarının bu zor dönemden geçmesine gerçekten yardımcı olacaktır." Dedi. Albakri, IATA'nın devlet kurtarma için çağrıda bulunmadığını, ancak hükümetlerin havayollarına işletme maliyetlerinde yardımcı olabileceğini söyledi.

Çünkü Ortadoğu bir çok havayolları devlete aittir. Hükümetler, vergiler, iniş ve fazla uçuş ücretleri gibi havayolları tarafından yapılan bir takım maliyetleri kontrol etmektedir. Reuters bildirdiğine göre, Ortadoğu'nun en büyük taşıyıcısı Emirates, virüs nedeniyle "ölçülebilir bir yavaşlamayı" yönetmesine yardımcı olmak için personelinden ücretli ve ücretsiz izin almasını istiyor. AlBakri, Ortadoğu'ya ve Ortadoğu'dan önümüzdeki birkaç hafta içinde uçak bileti satışlarının ciddi anlamda düştüğünü ve bu durumda bölgedeki havayollarının bu aşamada yaklaşık 100 milyon dolar gelir kaybedeceğini belirtti.

Çoğu kar amacı gütmeyen Orta Doğu taşıyıcıları, Çin'e yapılan uçuşların çoğunu durdurdu ve diğer Asya güzergahlarındaki uçuşları kesti veya azalttı. Albakri, "Seyahat kısıtlamaları Asya Pasifik'in arkasına daha da yayılırsa, Orta Doğu taşıyıcıları için önemli ek gelir riski altındadır." Dedi. Tüm Orta Doğu havayolu kapasitesinin yaklaşık% 50'sinin Asya Pasifik'e gelen ve giden hizmetlere verildiğini belirterek, işlerine yönelik önemli risklerin altını çizdi.

Yazarlar