SON DAKİKA
Tarih : 2023.01.19 13:11:44

İGA İstanbul Havalimanı, Dünyanın Bağlantısı En Fazla Havalimanlarından Biri

Frankfurt Havalimanı, İGA İstanbul Havalimanı ve Paris Charles De Gaulle Havalimanı, dünyanın en fazla bağlantı imkânı sunan havalimanları ilan edildi. İngiltere merkezli The Independent gazetesi öncülüğünde havacılık sektörüne ilişkin araştırmalara imza atan Cirium tarafından “Dünyanın Bağlantısı En Fazla Havalimanları” listesi yayımlandı.

İGA İstanbul Havalimanı, listede Frankfurt Havalimanı’ndan sonra ikinci sırada yer aldı. Paris Charles De Gaulle Havalimanı’nın ise bağlantısı en fazla olan üçüncü havalimanı olduğu açıklandı. Cirium tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, Almanya’da bulunan ve Lufthansa’nın ana merkezi olan Frankfurt Havalimanı’nın 330 destinasyona bağlantısıyla “Dünyanın Bağlantısı En Fazla Olan Havalimanı” olduğu belirtildi.

İGA İstanbul Havalimanı’nın ise 309 destinasyona ulaşım imkânı sağlayarak “Dünyanın Bağlantısı En Fazla Havalimanları” listesinde ikinci sırada yer aldığı kaydedildi. Türkiye’nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi olan Türk Hava Yolları’nın çoğu Afrika olmak üzere diğer tüm hava yolu şirketlerinden daha fazla ülkeye hizmet verdiği ifade edildi. Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Paris Charles De Gaulle Havalimanı’nın 308 destinasyona uçuş imkânı sağlayarak, İGA İstanbul Havalimanı’ndan sonra “Bağlantısı En Fazla Havalimanı” olduğu kaydedildi. Amsterdam Schiphol Havalimanı ise 293 destinasyona erişim imkânı ile listede dördüncü sırada bulunuyor. Listenin beşinci ve altıncı sırasında ABD’den Chicago O’Hare ve Dallas-Fort Worth havalimanları yer alıyor.

Dubai Uluslararası Havalimanı yedinci sırada, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Heathrow Havalimanı ise 242 destinasyona olan bağlantısıyla sekizinci sırada yer alıyor.

İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Fiumicino Uluslararası Havalimanı ise “Dünyanın Bağlantısı En Fazla Olan Havalimanları” listesine 10’uncu sıradan giriyor.

1. Frankfurt Havalimanı

2. İGA İstanbul Havalimanı

3. Paris Charles de Gaulle Havalimanı

4. Amsterdam Havalimanı

5. Chicago O’Hare Havalimanı

6. Dallas-Fort Worth Havalimanı

7. Dubai Uluslararası Havalimanı

8. Londra Heathrow Havalimanı

9. Roma Fiumicino Havalimanı

10. Denver Havalimanı

11. Viyana Havalimanı

12. Atlanta Havalimanı

13. Münih Havalimanı

14. Madrid Havalimanı

15. Londra Gatwick Havalimanı

16. Houston George Bush Havalimanı

17. Barcelona Havalimanı

18. Manchester Havalimanı

19. Londra Stansted Havalimanı

20. Zürih Havalimanı

Yazarlar