SON DAKİKA
Tarih : 2022.12.21 13:12:05

İGA ve THY’den Temassız Geçiş

İGA İstanbul Havalimanı’nda yolcuların temassız bir şekilde güvenlik kontrollerinden geçerek uçaklarına binmeye imkan tanıyacak temassız geçiş sistemi iç hatlar G2 kapıda denenmeye başladı. Star Alliance üyesi olan yabancı ve Türk yolcuların tamamı için geliştirilen ‘Star Alliance Biometrics’ geçiş sistemi İGA İstanbul Havalimanı iç hatlarda denenmeye başladı.

İGA ve Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları işbirliğiyle denenmeye başlayan sistem ile birlikte yolculara güvenli ve temassız bir seyahat imkanı sunacak. İlk olarak ç Hatlar Terminali G2 yolcu kapısında kullanılmaya başlayan sistemin test çalışmaları tamamlandıktan sonra iç ve dış hatlardaki diğer yolcu kapılarında kullanımı mümkün olacak.

Temassız yolculuk için ilk adım

Buna göre Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları’nın yolcu programı Miles & Smiles üyesi yolcular, özellikle Covid-19 sonrası, sağlık ve hijyen önlemleri kapsamında sistemin uygulanacağı seçili uçağa biniş kapılarından temassız geçebilecek. Biyometrik kimlik kontrolü sırasında maske takarken de kimlik tespiti yapabilmesini sağladığı için maske kullanmayı tercih eden yolcular sistemi kullanırken maskesini çıkarmak zorunda kalmayacak.

Nasıl kullanılacak

Sistemi kullanmak isteyen Miles & Smiles üyesi yolcular, mobil cihazlarında birkaç kolay adım ile Star Alliance ve Turkish Airlines uygulamalarından Miles & Smiles üyelik bilgilerini girip kayıtlarını tamamlayarak ‘Star Alliance Biometrics’ kullanmaya başlayabilecekler. Kayıt yaptıran Miles & Smiles üyesi yolcular öz çekim (selfie) yaptıktan sonra pasaport ve kimlik bilgilerini doğrulayarak, hizmeti kullanacakları havayollarını ve havalimanlarını seçebilecek.

Yazarlar