SON DAKİKA
Tarih : 2020.10.19 17:48:58

Iberia, Apronda Son Teknoloji Araçlar Kullanıyor

İspanyol taşıyıcı Iberia, Covid-19 salgınının ortasında, en son teknolojinin öncü kullanımıyla inovasyona ve sürdürülebilirliğe yatırım yapmaya devam ediyor. Iberia Airport Services'in işleme birimi, uçakları Madrid ve Barselona havalimanlarında hareket ettirmek için yeni "yeşil" geri itmeli "traktörler kullandı. Emisyonsuz elektrikli araçlar uzaktan kumanda ile çalıştırılır.

Ekim ayı sonlarında, Iberia Havaalanı Hizmetleri Madrid ve Barselona'da sekiz yeni, neredeyse sessiz araçlara sahip olacak ve her biri yıllık CO2 emisyonlarını yaklaşık 23 ton azaltacak. Havaalanı rampalarında daha fazla güvenlik ve iki havalimanındaki tüm müşteri havayollarının uçuşlarının daha fazla dakikliği için öncekilerden daha hassas bir şekilde çalışıyorlar.

"Her yeşil geri itmeli traktör, CO2 emisyonlarını yılda 23 ton kadar azaltacak"

Yeni “Motok Spacer 8600” araçları, şarjlar arasında 28 adete kadar dar gövdeli uçağı hareket ettirebilmelerini sağlayan 80V pillerle çalışıyor. Bu kategori, hem Iberia hem de Vueling'in kısa ve orta menzilli filolarındaki tüm Airbus A319'ları, A320'leri ve A321'leri içerir. Iberia Airport Services ' Go Up! ' Çerçevesinde Dönüşüm programı kapsamında , elleçleme operatörü, kara aracı filosunun% 80'ini çevresel açıdan daha sürdürülebilir ekipmanlarla değiştirirken, aynı zamanda yenilenebilir kaynaklardan daha fazla enerji kullanıyor.

Hangarlarda elektrikli geri itmeli traktörler kullanılabilir

Iberia Maintenance aynı zamanda uçakları Madrid ve Barselona havalimanlarında denetlediği ve hizmet verdiği hangarlarda hareket ettirmek için yeni elektrikli araçları kullanıyor.

Yazarlar