SON DAKİKA
Tarih : 2023.09.17 19:52:33

İki Gündür Ertelenen Uçak Seferi, Sonunda Yolcuları İsyan Ettirdi

Brüksel Havayolları'nın iki gündür ertelenen Kinşasa-Brüksel seferi, sonunda yolcuyu isyan ettirdi. Brüksel Havayolları'na ait Airbus A330-300 arıza nedeniyle iki gündür Kinşasa-Brüksel seferini gerçekleştiremeyince yolcu isyan etti.

Sabırları tükenen bir grup yolcu, aprona girerek uçağın yanına gelip durumu protesto ederken, havayolu şirketinin İstasyon Müdürü ve mürettebat uçakta kilitli kaldı 15 Eylül akşamı akşamı kalkması gereken uçağın marş motorunun arızalanması üzerine uçuş iptal edildi. Dün akşam tekrar seferin yapılması beklenirken, bu kez de kargo bölümünde yangın tehlikesi nedeniyle uçuşun iptal edildiği duyuruldu. Yolcular haberi duyduktan sonra terminalden aprona hücum ederek Brüksel Havayolları uçağının yanına kadar geldiler.

Yer personeli ve güvenlik görevlileri öfkeli kalabalığın uçağa saldırmasına engel oldu. Yaklaşık 45 dakika protesto eylemi yapan yolcular güçlükle ikna edilerek terminale döndürüldü. Bu akşam saat 21:35'te (yerel saat) SN1360 sefer sayısıyla uçuşun gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yazarlar