SON DAKİKA
Tarih : 2023.05.19 02:03:47

İki Kez Uçak Arızası Yüzünden Rötarlı Gitti Rötarlı Döndü

Alman Hava Kuvvetleri’ne ait uçakta bir arıza nedeniyle Suudi Arabistan’a iki saat gecikmeyle devreye sokulan yedek bir uçakla hareket etmek zorunda kalan Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Berlin’e 17 saatlik gecikmeyde dün öğleden sonra dönebildi. CİDDE’den sonra Katar’a geçen ve her iki ülke ile de ilişkileri ve diyaloğu geliştirmeyi içeren sözleşmeler imzalayan Bakan Baerbock, yedek uçakta da arıza saptandığı için çarşamba akşamı Berlin’e dönemedi.

Son teknik kontrollerde lastiklerden birinde ciddi boyutta hatalar saptanması ve Katar’da bu lastiklerden olmadığı ve yedeğinin de Almanya’dan getirilmesi gerektiği için Bearbock ile beraberindeki heyetin çarşamba günü planlanan Berlin’e dönüşleri perşembe gününe ertelendi. Perşembe günü 17 saatlik bir bekleyişin ardından Bakan Baerbock ve beraberindeki heyet öğleden sonra Berlin’e dönebildi.

MERKEL DÖNEMİNDE DE ARIZA YAPMIŞTI

Almanya’nın eski Başbakanı Angela Merkel ile şu andaki başbakanı olan dönemin Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz’un 2018 yılı Kasım ayında Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen G20 Zirvesi’ne katılmak için bindikleri Konrad Adenauer isimli ‘hükümet uçağı’ arıza yapınca Bonn’a mecburi iniş yapmıştı. Merkel ve Scholz ile heyetteki diğer üyeler, normal sefer yapan uçaklardan biriyle yola devam etmişlerdi.

Uluslararası Para Fonu’nun aynı yıl ekim ayında Bali’de düzenlenen toplantısına katılmak için Konrad Adenauer uçağıyla yola çıkan Scholz, kemirgenlerin uçağın önemli kablosunu kemirerek koparması nedeniyle normal sefer bir uçakla geri dönmek zorunda kalmıştı. 2016 yılında da şu anda Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı olan dönemim Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in Mali’de yapılacak görüşmelere katılmak üzere bindiği Airbus 340 tipi ‘hükümet uçağı’, bilgisayar sisteminde saptanan hatalar üzerine Nijerya’nın başkenti Abuja’ya iniş yapmak zorunda kalmıştı.

Yazarlar