SON DAKİKA
Tarih : 2020.07.01 14:57:51

İlk Uçak İndi: 167 Yolcu, 11 Karantina

Bakanlar Kurulu’nun aldığı “1 Temmuz” kararının ardından, 3 buçuk ay sonra iki tarifeli uçak Ercan’a iniş yaptı. İstanbul’dan havalanan THY’ye ait ilk uçak, gece yarısı saat 02.30 sıralarında havaalanına iniş yaptı. Pegasus’a ait ikinci uçak ise, saat 08.00 sıralarında Ercan’a indi.

THY uçağını Sağlık Bakanı Ali Pilli, Turizm ve Çevre Bakanı Kutlu Evren ve Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu karşıladı. 165 yolcu taşıyan ilk uçakla KKTC’ye gelen ve büyük bir kısmı “çift PCR” yöntemiyle karantinasız bir şekilde ülkeye giriş yapan yolculardan 11’i, “C” kategorisindeki ülkelerden geldikleri için karantinaya alındı. Daha sonra karantinaya alınmayan ve Türkiye’de PCR testi yaptıran kişilere, Ercan’da oluşturulan alanlarda PCR testi yapıldı, ardından da “test sonuçları çıkana kadar toplum içine karışmayacaklarını” taahhüt eden bir belge imzalatılarak ülkeye girişlerine izin verildi.

Söz konusu uçak, daha sonra saat 04.15 sıralarında, KKTC’den yolcu alarak dolu bir şekilde geri döndü. Covid-19 tedbirleri kapsamında bugünden itibaren havalimanı, liman ve kara giriş kapısından giriş yapacaklara gelecekleri ülkelere göre üç grup belirlendi. A Grubunda yer alan ülkelerden gelecek yolcular 72 saat önce PCR Testlerini yaptıracak. Ancak A grubu ülkelerinden gelecek yolcular Türkiye üzerinden gelecekleri için B Grubu sayılarak PCR örnekleri yine Sağlık Bakanlığı tarafından alınacak ve B Grubu’ndaki uygulama geçerli olacak. B Grubu’nda yer alan ülkeler 72 saat öncesinde PCR Testlerini yaptıracak, ülkeye geldiklerinde ise PCR örnekleri alınacak ve test sonuçları çıkıncaya kadar bir taahhütname imzalayarak kendilerini konaklayacakları yerler ve ikametlerinde izole edecek.

Yazarlar