SON DAKİKA
Tarih : 2021.02.08 17:53:30

İlker Aycı: Bilet İadesi Bedeli 1 Milyar Doları Aştı

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, COVID-19 krizinin havacılık sektörüne ve THY’ye etkilerini değerlendirdi. Dünya Gazetesi’nin köşe yazarlarından Vahap Munyar bugünkü köşe yazısında; Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’ya gerçekleştirdikleri ziyaretin ve Aycı’nın değerlendirmelerinin detaylarını paylaştı.

COVID – 19 pandemisi nedeniyle havayolu sektörünün 20 yıl geriye gitmiş göründüğünü ifade eden İlker Aycı; “2000’lerin başında dünyada 1.7 milyar kişi havayolunu kullanıyordu. COVID-19 krizi öncesinde 4.5 milyar yolcuya ulaşılmıştı. COVID-19 krizi yolcu sayısını 1.8 milyara geriletti” dedi. Başlangıçta bilet ertelemelerinin söz konusu olduğunu belirten Aycı; sonra bilet iptallerinin geldiğini ve THY’nin iade ettiği biletlerin bedelinin 1 milyar doları aştığını açıkladı.

RAKİPLERİMİZ “AŞILANDIK” DİYE REKLAM YAPIYOR

İlker Aycı, aşı ve THY personelinin aşılanma sürecine ilişkin de açıklamalarda bulundu. THY personelinin COVID-19 aşısı önceliğinde ikinci grupta 9’uncu sırada yer aldığını belirten Aycı; “Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulu’nun kararlarına saygılıyız. Ancak, rakiplerimiz, “Biz aşılandık” diye reklam yapıyor” açıklamasında bulundu.

Yazarlar