SON DAKİKA
Tarih : 2019.04.04 11:30:06

İlker Aycı: Taşınmanın Yüzde 25’i Gerçekleşti

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı 'Büyük Göç'e ilişkin detayları açıkladı. Aycı, Atatürk Havalimanı'nın toplam taşınmasının yüzde 25’inin gerçekleştiğini söyledi. Aycı, ayrıca Basın Ekspress yolunun kapatılacağını ve bu yüzden de taşınma esnasında İstanbulluların yeni güzergahları kullanmasını tavsiye etti.
Türk Hava Yolları'nın Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınmasına ilişkin olarak THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı önemli açıklamalarda bulundu.
 
Aycı, taşınmanın şu anda yüzde 25'inin gerçekleştiğini belirtirken, taşınma gününde CNR Fuarı'na gidecek olanların ve Açıköğretim Fakültesi sınavlarına girecek olanların yol güzergahlarını kontrol etmesini istedi. Aycı ayrıca İstanbulluların işinin aksamaması için de alternatif yolları tercih etmelerini istedi.
 
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı şunları söyledi:
 
Atatürk Havalimanı'nın taşınmasının yüzde 25'i gerçekleşti. 1990’lı yılların başında atılan adımlar, 2000 yılında uluslararası terminalimiz büyütüldü ve genişletildi. Daha modern bir havalimanına kavuşmuştuk. 20 milyon kapasiteli bir yeni terminale kavuşmuştuk. Zaman içerisinde içerideki terminal büyütüle büyütüle kapasite 60-70 milyona dayanmıştı ama yine de yetmez olmuştu.
 
EN BÜYÜK GÖÇÜ BAŞLATMAK ÜZEREYİZ
 
Yeni Havalimanımızla birlikte anılarımız gurur anına dönüşecek. Dünyanın sivil havacılıktaki en büyük göçünü başlatmak üzereyiz. Büyük göçün en büyük adımını atacağız. Süreç gece 03’de başlayacak olan büyük taşınmanın büyük adımıyla birlikte 45 saatlik süre içerisinde bu taşınmayı tamamlayacağız. Yeni evimize, yeni yuvamıza kavuşmuş olacağız.
 
TAŞINMA İÇİN BACKUPLAR VAR
 
Taşınma sırasında hesapta olan olmayan aksaklıklar meydana gelebilir. Çalıştığımız lojistik şirketiyle birlikte backup planları yaptık. Taşınmayı akamete uğratacak duraksama, arıza meydana gelirse oraya müdahale etmek için 40 kilometrelik yola 5 ayrı istasyon kurduk. İstanbul Emniyeti'ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği'ne teşekkürler.

Yazarlar