SON DAKİKA
Tarih : 2019.03.21 12:55:48

IndiGo, Yeni Delhi’den İstanbul’a İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

Hindistan'ın en büyük düşük maliyetli havayolu olan IndiGo’nun, Yeni Delhi’den İstanbul’a Airbus A321 neo ile gerçekleştirdiği ilk uçuşu yerel saati ile dün 18:10’da Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. IndiGo’nun ilk uçuşu (6E 011) İstanbul Atatürk Havalimanı’nda su tagı selamı ile karşılandı. 20 Mart 2019: 68’den fazla direkt uçuş noktasına sahip olan uçuş ağını Türkiye ile genişleten IndiGo 20 Mart 2019’da Yeni Delhi’den İstanbul’a ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Kısa süre önce 16. uluslararası uçuş noktası olarak İstanbul’a düzenli seferler gerçekleştireceğini duyuran IndiGo, günde karşılıklı iki sefer ile Yeni Delhi-İstanbul arası operasyonlarını sürdürecek. İlk uçuş ile İstanbul’a gelen IndiGo yöneticileri Türk makamları ile birlikte ilk uçuşun Atatürk Havalimanı’nda su tagı selamlanmasını memnuniyet ile karşıladılar. IndiGo CCO’su William Boulter yaptığı açıklamada “Bu akşam Atatürk Havalimanı’nda bizleri yalnız bırakmayan Türk makamlarından yürekten, sıcak bir karşılama aldığımız için çok mutluyuz. Türkiye'ye uçan ilk Hint taşıyıcı olmak bizim için bir ayrıcalık. İstanbul, dünyanın en çekici turizm şehirlerinden biri ve Asya'dan Avrupa'ya açılan bir kapı. İstanbul, IndiGo için çok büyük bir potansiyele sahip ve yerel ağımızı uluslararası bağlantı ile tamamladığımız için bizim adımıza Avrupa'daki organik genişlemenin bir parçası.” dedi.

Boulter ayrıca şunları da ekledi: “IndiGo, Hindistan pazarında 12 yıldır başarılı şekilde devam eden operasyonlarını düşük maliyetli bir taşıyıcı olarak tamamladıktan sonra İstanbul'u ağına ekleyerek, müşterilerimize sağlanan uluslararası bağlantıyı daha da arttırdı. Yakın gelecekte eklenecek olan yeni direkt uçuş hatlarımızı İstanbul ile desteklemenin yanı sıra, bu stratejik kod paylaşım ortaklığı, Türk Hava Yolları’nın geniş ağını kullanarak, İstanbul’un ötesindeki seyahatlerde müşterilerimiz için mevcut seçenekleri genişletecektir. Müşterilerimizin, Türk Hava Yolları'nı kullanarak ve bilinen uçak içi servisini deneyimleyerek IndiGo'da Avrupa'daki birçok şehire seyahat etmelerini sağlayacaktır. Türkiye Hindistan Büyükelçisi Sn. Şakir Özkan Torunlar ise yaptığı açıklamada, " IndiGo ve Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı olan Türk Hava Yolları sayesinde Bu iki güzel ülkeyi birbirine tarifeli seferler ile 6 saatten daha az bir uçuş süresinde bağlayacak olan Hintli ve Türk dostlarımızı tebrik ediyorum. Hintli ve Türk vatandaşları bu uçuşlar sayesinde farklı ülkeleri ziyaret etme şansı da bulacaklar.” dedi.

Yazarlar