SON DAKİKA
Tarih : 2020.01.15 17:25:48

İngiliz Kabin Görevlileri Yolculara Bazı İpuçları Verdi

Yolculardan uçuş sırasında gizlenen acil durumları anlayabilmeleri adına İngiliz kabin görevlileri ipuçları verdi. Uçuş sırasında yolculara bildirilmeyen acil durumların nasıl anlaşılacağına dair bir haber paylaşan İngiliz Express gazetesi kabin görevlilerinin verdiği bilgileri aktardı.

Kabin görevlilerinin davranışlarının takip edilmesi gerektiğini söyleyen bir görevli sıklıkla yolcuların korkunç olarak değerlendirebileceği bir olay karşısında hosteslerin gözlerinin dahi kırpmadığını vurguladı. “(Kabin görevlilerinin) İşlerini sakin bir şekilde yaptıklarını görüyorsanız, demek ki her şey yolunda” diyen uçuş görevlisi, ekledi: “Eğer gerçekten yolunda gitmeyen bir şey varsa, sinirli olduklarını görürsünüz.”

'Sakinleştirmek için gülümserler'

Diğer bir kabin görevlisiyse, hosteslerin çok güçlü türbülans koşullarında dahi korkmuş görünmediklerini, hatta zaman zaman yolcuları sakinleştirmek için onlara gülümsediklerini ifade etti.

Diğer yandan bir havacılık uzmanı, “Açıkçası yolcular, türbülans için endişe duymamalı. Uçak, engebeli ve çukurlu yollardan gidebilmesi için yeterince iyi bir süspansiyon sistemi ile donatılmış araba gibi onlara (türbülanslara) dayanacak şekilde dizayn ediliyor” ifadelerini kullandı.

Yazarlar