SON DAKİKA
Tarih : 2021.08.09 02:04:24

Irak, Belarus’a Uçak Seferlerini Askıya Aldı

Belarus sınırında Iraklı bir mültecinin öldürülmesinin ardından Irak, Belarus'a uçak seferlerini durdurdu. Rus yayın organı Gazeta.ru’nun Irak Sivil Havacılık Otoritesi’nden yapılan açıklamaya dayandırdığı haberinde, Minsk Havalimanı’na yapılan tüm uçuşların yeni bir açıklamaya kadar askıya alındığı ifade edildi.

Açıklamada, “Irak Sivil Havacılık Otoritesi, hükümetin talimatları doğrultusunda bir sonraki bildiriye kadar Irak Havayolları veya diğer ulusal havayolları ile Minsk'e yapılan tüm uçuşların askıya alındığını duyurur” denildi. Uçuşların durdurulması nedeniyle sadece ülkelerine dönüş yapacak olan vatandaşların seyahatlerine izin verilecek. Dün Irak Havayolları şirketinden yapılan açıklamada, Belarus’a uçak seferlerinin bir haftalığına askıya alınacağı, Belarus-Irak seferlerininse devam edeceği ifade edilmişti.

Söz konusu açıklamalar, çarşamba günü Litvanya sınırında ağır yaralı durumda bulunan Irak vatandaşı bir mültecinin daha sonra ölmesinin ardından yapıldı. Belarus Soruşturma Komitesi, ölen kişiye şiddet uygulandığının belirlendiğini ve cinayet soruşturması başlatıldığını duyurmuştu.

Yazarlar