SON DAKİKA
Tarih : 2020.01.27 14:57:11

İran’da Panik: Uçak Mahşehr’de Karayoluna Acil İniş Yaptı

İranlı Caspian Airlines'a ait Tahran-Mahşehr seferini yapan MD83 tipi yolcu uçağı Mahşehr şehir merkezindeki bir karayoluna acil iniş yaptı. İran’da bir yolcu uçağı karayoluna acil iniş yaparak panik yarattı. İran merkezli Caspian Airlines’a ait Tahran-Mahşehr seferini yapan MD83 tipi yolcu uçağı Mahşehr şehir merkezindeki bir karayoluna acil iniş yaptı.

Olayda kimsenin yaralanmadığı açıklanırken, uçaktaki 130 yolcunun tahliye edildiği belirtildi. Devlet ajansı IRNA yapılan açıklamada yolcuların sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Khuzestan Havaalanı Yönetici Direktörü, “Uçak alev almadı ve bütün yolcular güvenli çıktı” açıklamasını yaptı. ABD’nin ağır yaptırımları dolayısıyla İran, havacılık alanında yedek parça temininde sıkıntı yaşıyor.

Uzmanlara göre İran’da uçak kazaları ve arızalarının çok olmasının sebebi bu gelişme. İran’da hafta sonu İstanbul’a gitmek üzere havalanan bir yolcu uçağı Tahran Havalimanı’na acil iniş yapmak zorunda kalmıştı. Tahran’dan İstanbul’a gitmek üzere havalanan yolcu uçağı teknik bir sıkıntı sebebiyle acil iniş yapmış ve yaşanan olayda ölen ya da yaralanan olmadığı duyurulmuştu.

Yazarlar