SON DAKİKA
Tarih : 2022.04.18 01:43:17

İspanya’da Uçak ile Otomobil Çarpıştı

İspanya'nın Alicante Havalimanı'nda bir otomobil ile uçak inanılması güç bir şekilde kaza yaptı. Otomobil kazalarını görmeye alışkınız. Uçak kazaları da çok sık olmasa da meydana gelebiliyor. Ancak bu sefer durum oldukça farklı.

Her ne kadar kulağa inanılması güç gelse de bu olay İspanya’da yaşandı. Kaza nedeniyle havalimanında aksamalar meydana geldi. Renault Clio ile Boeing 737 tipi uçak çarpıştı! Geçtiğimiz günlerde İspanya’daki Alicante Havalimanı son derece ilginç bir olaya sahne oldu. Bir Renault Clio ve Ryanair’e ait Boeing 737 tipi uçak arasında oldukça sıra dışı bir kaza meydana geldi. Neyse ki herhangi bir yaralanma ya da ciddi bir hasarın meydana gelmediği açıklandı. Pilot eğitmeni ve havayolu müfettişi Iván Castro Palacios’un Twitter’da paylaştığı olayda beyaz Renault Clio‘nun uçağın altında sıkıştığı görülüyor.

Renault Clio’nun üzerinde yer alan logodan aracın havalimanı yer hizmetlerine ait olduğunu anlıyoruz. Gelen bilgilere göre aracın sürücüsü park ettikten sonra el frenini çekmeyi unutmuş. El freni çekik olmadığı için bir süre sonra harekete geçen araç, kendisini park halindeki uçağın altında buluyor. Bu ilginç kaza sırasında uçağın içinde de kimsenin olmadığı belirtiliyor. Uçağın alt kısmındaki hasar önemsiz görünse de, daha yakından incelenmek üzere bakım tesisine götürüldüğü açıklandı.

Tesise götürülen uçağa, her şeyin yolunda olduğundan emin olduktan sonra uçuş izni verildi. Ryanair’e ait Boeing 737-800, 90 dakikalık gecikmenin ardından İspanya’nın Alicante kentinden İngiltere’nin Manchester kentine doğru yol aldı.

Yazarlar