SON DAKİKA
Tarih : 2021.08.09 02:05:00

İspanyollardan Sabiha Gökçen Paylaşımı

İspanya’nın Ankara Büyükelçiliği yangın söndürme çalışmalarına katılan İspanyol kadın pilotun hayat hikayesini paylaştı. Pilar Martin ismindeki kadın pilotun seneler önce Bursa'ya değişim öğrencisi olarak geldiği öğrenildi. Büyükelçilik, kadın pilotun fotoğrafının altına Sabiha Gökçen paylaşımı da yapıp, “Milyonların önünü açan dünyanın ilk kadın pilotlarından birine saygı duruşu! Tanıtmaya ihtiyacı yok, o dünyaca ünlü" notunu düştü.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla Dalaman'daki hava müdahale yönetim merkezini ziyaret etti. Yangın söndürme ekipleriyle görüşen Pakdemirli, Türkiye'ye Canadair CL-415 tipi uçaklarla desteğe gelen İspanyol pilotlara da teşekkür etti. Pilotlatla konuşan Pakdemirli, “Bizim tarafımız ve milletimiz adına teşekkürler” dedi. Ardından İspanyol ekip ile fotoğraf çektirdi.

İSPANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN PAKDEMİRLİ PAYLAŞIMI

İspanya'nın Türkiye Büyükelçiliği de bu anlara dair fotoğrafları sosyal medya hesaplarında yayımlayarak şu ifadeleri kullandı: Bekir Pakdemirli'nin öğleden sonraki bu ziyareti bizi onurlandırdı. Tarım ve Orman Bakanı İspanyol itfaiye ekibini selamladı ve orman yangınlarına karşı ortak çabalarından dolayı teşekkür etti.”

BÜYÜKELÇİLİKTEN İSPANYOL KADIN PİLOT VE SABİHA GÖKÇEN MESAJI

Öte yandan İspanya'nın Türkiye Büyükelçiliği Canadair CL-415 uçakları ve İspanyol ekibin çalışmalarından sık sık görüntüler paylaştı. Bu paylaşımlar arasında Pilar Martin ismindeki kadın İspanyol pilotun ‘tamam' pozu ilgi gördü. O fotoğrafa büyükelçilik, “Cesur kadın pilot itfaiyecilerimize, mürettebatımıza ve personelimize saygıyla! Seninle gurur duyuyoruz!” notunu düştü. Büyükelçilik ayrıca kadın pilotun fotoğrafının altına Sabiha Gökçen fotoğrafı da paylaştı ve “Milyonların önünü açan dünyanın ilk kadın pilotlarından birine saygı duruşu! Tanıtmaya ihtiyacı yok, o dünyaca ünlü.” ifadelerini kullandı.

 

Yazarlar