SON DAKİKA
Tarih : 2024.03.29 12:04:54

İsrail, Halep Havalimanı’na Hava Saldırısı Düzenledi

Suriye’nin Halep kentindeki düzenlenen hava saldırılarında en az 36 kişinin öldüğü, hayatını kaybedenler arasında bazı Hizbullah savaşçılarının da olduğu bildiriliyor. İsrail'in, Suriye'nin kuzeybatısında Halep ilindeki havalimanı ile savunma fabrikalarına hava saldırısı düzenledi.

Suriye’nin Halep kentindeki düzenlenen hava saldırılarında en az 36 kişinin öldüğü, hayatını kaybedenler arasında bazı Hizbullah militanlarının da olduğu bildiriliyor. Suriye Savunma Bakanlığı, saldırıyı İsrail'in düzenlediğini açıkladı. İsrail'den ise herhangi bir açıklama yapılmadı. BBC Türkçe'de yer alan habere göre Suriye Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, yerel saatle 01:45'te Halep kırsalında birkaç noktada düzenlenen saldırılarda, askeri personelin yanı sıra bazı siviller de hayatını kaybetti.

Açıklamada "Halep, terör örgütlerinin insansız hava araçlarıyla düzenledikleri saldırılar nedeniyle de ateş hattında" denildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada ise çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırılarda Halep Uluslararası Havaalanı yakınlarındaki silah depolarının hedef alındığı belirtildi.

Reuters haber ajansı, iki güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberde yaşamını yitirenlerin sayısının 38 olduğunu, ölenler arasında 5 Hizbullah militanının da bulunduğunu bildirdi. Suriye Savunma Bakanlığı dün de İsrail'in başkent Şam yakınlarında düzenlediği hava saldırısında 2 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Yazarlar