SON DAKİKA
Tarih : 2020.08.18 15:20:15

İsrail-BAE Uçak Seferleri, Suudi Arabistan Üzerinden Yapılacak

Ben Gurion Havalimanı'nda konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu, normalleşme sonrası başlayacak uçuşlar için "İsrail havacılık pazarını canlandıracak" dedi. İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki normalleşme uygulanmaya başladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suudi Arabistan hava sahası üzerinden Tel Aviv'i Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlayacak doğrudan uçuşlar için çalıştıklarını söyledi.

UÇAKLAR S.ARABİSTAN HAVA SAHASINDAN GEÇECEK

Netanyahu, başkent Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gerçekleştirdiği incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, "Size şu anda Tel Aviv'i Dubai ve Abu Dabi'ye bağlayacak, Suudi Arabistan hava sahasından geçecek doğrudan uçuşlar düzenlemeye yönelik çalışmaların müjdesini veriyorum." dedi.

"İSRAİL TURİZMİ CANLANACAK"

Suudi Arabistan hava sahası üzerinden gerçekleşecek uçak seferlerinin, İsrail havacılığının ve ekonomisinin çehresini değiştirecek bir adım olduğunu savunan Netanyahu, "Tel Aviv ile Dubai arasında direkt uçuşların kurulması, İsrail turizmini ve havacılık pazarını canlandıracak. Bu adımın, hiç görmediğimiz hacimlerdeki yatırımları da çekeceğini tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı. İsrail Başbakanı Netanyahu, 6 Mart 2018'de Suudi Arabistan'ın Hindistan'dan İsrail'e giden uçaklara hava sahasını kullanma izini verdiğini açıklamıştı.

Yazarlar