SON DAKİKA
Tarih : 2023.01.22 19:15:56

İstanbul Havalimanı Metrosu Açıldı: Bir Ay Boyunca Ücretsiz Olacak

İstanbul Havalimanı ile Kağıthane arasında hizmet verecek metro hattı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Erdoğan, metro hattının bir ay boyunca ücretsiz olacağını söyledi. Kağıthane’den havalimanına gidiş süresi 24 dakika olarak belirlenen hatta sekiz durak bulunuyor.

Açılış töreni öncesinde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanı metro hattının Mecidiyeköy – Mahmutbey metrosuyla entegre olduğunu söyledi. Ankara-İstanbul yüksek hızlı treninin, Gebze’den ayrılan kısmının Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçerek İstanbul Havalimanı’na da entegre edileceğini belirten Bakan Karaismailoğlu yeni hatla birlikte havalimanına ulaşımın Esenler’den 45 dakika, Taksim’den ise 35 dakika olacağını belirtti. Bakan, 20 Ocak’ta metro hattında yaptığı konuşmada Taksim – havalimanı süresinin 41 dakika olduğunu söylemişti.

Hattın ilk olarak Mahmutbey metrosu ile Kâğıthane’de entegre olduğunu belirten Karaismailoğlu, “Yaklaşık 4 ay sonra bu hattı metrobüs ve Hacıosman-Yenikapı Metrosu Zincirlikuyu İstasyonları ile entegre edeceğiz. Yaklaşık 3,5 kilometrelik bir etabı daha tamamlayarak, 34 kilometre olan hattımızı 37,5 kilometreye çıkaracağız” dedi. Bakanlık tarafından Kağıthane-Havalimanı güzergahının Türkiye'nin en hızlı metro hattı olacağı belirtildi.

'İstanbul'un raylı sistem ağını 380 kilometrenin üzerine çıkaracağız'

Metro açılışında konuşan Erdoğan, "Metroda çalışacak yerli tasarım ve üretim araçları da yine yerli bataryayla görev yapacak. Türkiye bu projeyle metro hattı inşasındaki gücünü ve kabiliyetini tüm dünyaya ispatlamıştır" dedi. Gelecek projelerle birlikte İstanbul'da raylı sistem ağının 380 kilometrenin üzerine çıkarılacağını duyuran Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Aynı şekilde İstanbul Havalimanı'ndan başlayıp Arnavutköy'den Halkalı'ya inecek metro hattı projemizdeki çalışmalar da süratle devam ediyor.

Bunların yanında Bakırköy-Bağcılar, Başakşehir-Kayaşehir, Kazlıçeşme-Sirkeci, Altunizade-Bosna Bulvarı hatlarındaki çalışmalarımız sürüyor. Tüm bu projeleri tamamladığımızda İstanbul'un raylı sistem ağını 380 kilometrenin üzerine çıkarmış olacağız." Hatta bulunan duraklar şu şekilde açıklandı: Havalimanı-3 Havalimanı-1 Havalimanı-2 İhsaniye Göktürk Kemerburgaz Hasdal Kağıthane Gayrettepe (Dört ay sonra hizmete açılacağı duyuruldu)

Yazarlar