SON DAKİKA
Tarih : 2021.03.19 17:01:14

İstanbul Havalimanı Son Bir Yılın Rekorunu Kırdı

İstanbul Havalimanı pandemi döneminin başlaması nedeniyle durdurulan seferlerin 1 Haziranda başlamasının ardından İstanbul Havalimanı en yoğun gününü yaşadı. Bu gün İstanbul Havalimanı’ndan 646 sefer yapılacak ve bu gün 81 Bin yolcunun havalimanını kullanacağı öğrenildi.

İstanbul Havalimanı Pandemi döneminin en yoğun uçuş ve yolcu trafiğini yaşadı. Pandemi süresince uçuşların yapılmaya başlamasının ardından İstanbul Havalimanı son bir yılın en yoğun gününü yaşadı. İstanbul Havalimanı’ndan bu gün iç ve dış hatlar olmak üzere 646 sefer yapılırken, 81 bin yolcu havalimanı’nı kullandı.

Yolcular termal kameradan geçerek alana giriyor

Son bir yılın en yoğun gününü yaşayan İstanbul Havalimanı’nda pandemi kurallarından taviz verilmedi. Yolcular termal kameradan geçerek Havalimanı’na girdi. Girişlerde görevliler yolcuları maske ve mesafe kurallarına uymaları için uyardı.

Yolcuların sıkıntı yaşamaması için tüm önlemler alındı

Bu gün yoğunluğun yaşanacağını ön gören İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz ve İstanbul Havalimanı İşletmecisi (İGA) yetkilileri yolcuların uçuşlarını kaçırmaması için tüm önlemeleri aldı. Yolcuların Pasaport Kontrolünde sıra beklememesi için personel sayısı artırılarak olası bir yoğunluk yaşanması önlendi.

Yazarlar