SON DAKİKA
Tarih : 2019.07.30 01:59:59

İstanbul Havalimanı Sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı Rekor Kırdı

İstanbul Havalimanı'nın ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'nda önceki gün iki rekor birden kırdı. İstanbul'un kuzeyine inşa edilen yeni havalimanı tam kapasite faaliyete başlamış ve Atatürk Havalimanı yolcu trafiğine kapatılmıştı. Türk Hava Yolları da operasyonlarını buraya taşımıştı. Atatürk Havalimanı yolcu trafiğine kapatıldı ve Türk Hava Yolları da operasyonlarını buraya taşımıştı.

Tam kapasite faaliyete başlayan İstanbul Havalimanını kullanan yolcuların yoğun şikayetlerine yol açarken havalimanının uzaklığı, ulaşım koşullarının zorluğu (metro seferi yok) ve piste ulaşmak için uçakların uzun süre havalimanında turlaması yolcuları bezdiriyor.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA REKOR KIRILDI

Taksi süresinin en az 30 dakika olması yakıt masrafını artıyor. Havalimanının konumu rotayı da etkiledi ve bu uçakların yine daha fazla yakıt harcamasına yol açtı. İstanbul-Ankara uçuş süresi neredeyse iki katına çıktı. Bu da THY'nin masraflarını artırdı. Yeni havalimanında bu kadar sorunla karşılaşan yolcuların tercihi de bir dönem uzak durulan Sabiha Gökçen Havalimanı oldu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yolcu rekoru kırıldı.

Yazarlar