SON DAKİKA
Tarih : 2021.01.23 00:55:12

İstanbul Havalimanı’nda Antikor ve Antijen Test Uygulaması Başladı

Benzersiz mimarisi, güçlü alt yapısı, üstün teknolojisi ve sunduğu üst düzey yolculuk deneyimi ile açıldığı ilk yılda küresel bir aktarma merkezi olan İstanbul Havalimanı, yolcularına sağladığı hizmetlerle de ön plana çıkıyor. Yaz aylarında PCR test merkezini hizmete açan İstanbul Havalimanı Antikor ve Antijen test uygulamalarını da başlattı.

Yolcularına 7/24 hizmet veren İstanbul Havalimanı Test Merkezi’nde PCR test hizmetinden sonra Antikor ve Antijen test hizmetleri de uygulamaya alındı. Test merkezinde Antikor ve Antijen test sonuçları hızlıca öğrenilebiliyor. Seyahat edilen ülkelerin zorunlulukları kapsamında ya da tedbir amaçlı Antikor ve Antijen testlerini yaptırmak isteyen yolcular, uçuş öncesi havalimanında bu hizmetlerden yararlanabilir.

Yolcuların daha önce koronavirüs (COVID-19) geçirip geçirmediklerini kontrol etmek için yaptırabilecekleri kan testi (Antikor testi) ile kişinin hasta olup olmadığını tanımlayan Antijen testlerini İstanbul Havalimanı Test Merkezi’nde yaptıracak yolcular maksimum 4 saat içerisinde sonuçlarını alabiliyor. İstanbul Havalimanı terminali içerisinde 5.000 metrekarelik PCR Test Merkezi bulunuyor. Bu merkez, günde 10.000’den fazla test yapabilme kapasitesine sahip. Günlük 12.000 adet PCR test kapasitemiz bulunuyor ve bu kapasite ile şu anda günde 1500 arasında PCR testi gerçekleştiriliyor. PCR testi sonuçları da 2 ila 4 saat arasında hızlı bir şekilde paylaşılıyor.

Özellikle de Covid-19 testini zorunlu olarak yaptırılmasını talep eden ülkelere seyahat eden yolcular terminale gelerek burada rahatlıkla testlerini oluyor. · PCR, Antikor ya da Antijen testi yaptıran yolcular, işlemleri için herhangi bir hastaneye gönderilmezken, testler İstanbul Havalimanı’nda kurulan laboratuvarlarda sonuçlandırılıyor.

Yazarlar