SON DAKİKA
Tarih : 2020.01.17 14:47:36

İstanbul Havalimanı’nda Bir İlk: Dev Uçak Hasta Yolcusu İçin İndi

Tai Havayolları'na ait bir yolcu uçağı hastalanan yolcusu için İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. Bu, havalimanına inen ilk Airbus A380 oldu. Tai Havayolları'nın Bangkok-Frankfurt tarifeli seferini yapan Airbus A380 tipi tarifeli uçak, rahatsızlanan yolcu nedeniyle İstanbul Havalimanı'na mecburi iniş yaptı. Alınan bilgiye göre, Tayland'ın başkenti Bangkok'tan Almanya'nın Frankfurt kentine giden Tai Havayolları'na ait uçakta bulunan Alman yolcu hastalandı. 61 yaşındaki yolcu, vücudunun sol tarafını hissetmediğini kabin ekibine bildirdi.

Türk hava sahasındayken kuleyle irtibata geçen kaptan pilot İstanbul'a mecburi iniş için gerekli izinleri istedi. Uçak, saat 05:50'de İstanbul Havalimanı'na sorunsuz indi. Hastalanan yolcu, refakatçi eşliğinde uçaktan indirilerek, ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Uçak, diğer yolcularıyla Frankfurt'a hareket etti.

İLK AIRBUS A380

Uçağın İstanbul Havalimanı'na inen ilk Airbus A380 olduğu, söz konusu uçağın İstanbul'da acil iniş yapabileceği kapasiteye sahip tek meydan İstanbul Havalimanı olduğu için buraya indiği öğrenildi.

KANAT GENİŞLİĞİ 80 METRE

Airbus A380, seri üretimi yapılan dünyanın en büyük iki katlı geniş gövdeli yolcu uçağı. 850 yolcu kapasiteli lüks uçağın kanat genişliği 80 metre. Dünyada bulunan iniş pistlerinin büyük bir oranı ise 45 ile 60 metre arasında değişiyor. Dev uçak bu nedenle birçok piste iniş yapamıyor.

Yazarlar