SON DAKİKA
Tarih : 2021.03.23 15:30:56

İstanbul Havalimanı’nda Olası Büyük Deprem İçin Eylem Planı Hazırlandı

İstanbul'da beklenen büyük bir deprem nedeniyle İstanbul Havalimanı için deprem eylem planı hazırlanacak. İstanbul Havalimanı Mart ayı Olağan Güvenlik Komisyonu toplantısı video konferans aracılığıyla İstanbul Mülki İdare Amiri Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıya havalimanında görev yapan resmi ve özel kurum/kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Toplantıda havalimanındaki genel güvenliğe ilişkin konuların yanı sıra İstanbul'da beklenen olası büyük depreme yönelik hazırlık çalışmaları kapsamında bir dizi kararlar alındı.

EYLEM PLANI PAYDAŞLARIN BİLGİSİNE SUNULACAK

Alınan kararda, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi sırasında yurtdışından uçakla Atatürk Havalimanı’na gelen yardımların dağıtımı ve sevki sırasındaki yaşanan sorunların benzerinin yaşanmaması için bir eylem planı hazırlandı. İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA’nın öncülüğünde tüm kamu kurumlarının ve diğer paydaşlarını katılımı ile en ince ayrıntısına karar hazırlanan deprem eylem planı kurumların ve paydaşların bilgisine sunularak son şeklini alacak.

Eylem planında deprem anında havalimanında görev yapan personelin havalimanına gelişi, yurt dışından gelen yardım uçaklarının kısa bir sürede boşaltılması ve malzemelerin enkaz bölgelerine sevkine kadar detaylar en ince ayrıntısına kadar yer aldı.

Yazarlar