SON DAKİKA
Tarih : 2020.02.08 01:47:38

İstanbul Havalimanı’nda Tüm Uçuşlar İçin Termal Kamera Uygulaması Başladı

İstanbul Havalimanı’nda korona virüsüne karşı alınan önlemler kapsamında tüm yolcular termal kamera taramasından geçirilmeye başlandı Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede yayılan korona virüsüne karşı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın havalimanlarından ülkeye giren tüm yolcuların termal kamera taramasından geçirileceği açıklamasının ardından, uygulama İstanbul Havalimanı’nda başladı.

Uygulama kapsamında pasaport geçişlerinin arkasına, transit geçiş noktalarına toplam 6 kamera kuruldu. 24 saat boyunca görevlilerin bulunacağı termal kameralardan Türkiye'ye giren tüm yolcular taramadan geçirilecek. Uygulamanın başlamasının ardından açıklamalarda bulunan İstanbul Havalimanı Baştabibi Aykut Yener Kavak şöyle konuştu: "2’den 6 ’ya çıkardık termal kamera sayısını. Bu 6 kamera ile yurt dışından gelen tüm yolcuları termal kameradan süzerek, ülkemize geçişini sağlayacağız. Ayın 22’sinde Vuhan uçuşlarıyla başlattığımız termal kamera uygulamasını, 23’ü itibariyle Çin ana karadan gelen tüm uçuşlar, 29’u itibariyle de çevredeki 7 ülkeyi termal kamera taramasına almıştık. Ama bu gün itibariyle tüm uçuşları taramaya alıyoruz."

'ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR VAKAYA RASTLANMADI'

Öte yandan bugüne kadar 25 binin üzerinde yolcuyu taradıklarını kaydeden Kavak, "Bugüne kadar 96 uçuşu ve 25 binin üzerinde yolcuyu taradık. Şu ana kadar olumsuz bir vakaya rastlanmadı" diye konuştu.

Yazarlar