SON DAKİKA
Tarih : 2022.09.24 00:59:54

İstanbul Havalimanı’nda Uyuşturucuya Geçit Verilmedi

İstanbul Havalimanı'nda 1 haftada gerçekleştirilen seri operasyonlarda 28 kilo 122 gram uyuşturucu ele geçirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele faaliyetleri kapsamında, İstihbarat Bilgi Sistemi ve Varış Öncesi Yolcu Bildirim Sistemi üzerinden hava yoluyla seyahat eden yolculara ilişkin risk analizi yapıldı.

Bu kapsamda ilk olarak Türkiye'ye seyahat eden yabancı uyruklu bir yolcu şüpheli olarak değerlendirildi. Yolcuya ait valizler tomografik bagaj cihazıyla 3 boyutlu tarandı ve ardından detaylı fiziki arama yapıldı. Valizdeki eşyalar içerisinde kahve aroması görüntüsü verilmiş 5 kilo 620 gram kokain ele geçirildi. Bir başka operasyonda da şüpheli olarak değerlendirilen bir yolcu ve beraberindeki eşyalar detaylı aramaya tabi tutuldu. X-ray taramasında herhangi suç unsuruna rastlanmadı. Ancak şahsın tedirgin hareketler sergilemesi ve yapılan fiziki üst aramasında bacak bölgesinde olağan dışı sertlik tespit edilmesi üzerine her iki bacağının etrafına sarılmış halde 2 kilo 140 gram kokain bulundu.

Gümrük Muhafaza NarkoKİM ekipleri yine bacak bölgesine uyuşturucu gizlemeye çalışan başka bir yolcunun üzerinde de 2 kilo 520 gram kokain tespit etti. Gümrük muhafaza ekipleri, yürüttüğü çalışmalarla şüpheli olarak değerlendirilen başka bir yolcuyu da takibe aldı. Transit yolcunun valizinde yapılan x-ray taraması ve detaylı aramada, valizin taban kısmına gizlenmiş 2 kilo 68 gram kokain ele geçirildi.

Yazarlar