SON DAKİKA
Tarih : 2022.06.22 02:36:36

İstanbul’da Çok Önemli Sempozyum

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün (ICAO) “Global Implementation Support Symposium” (Küresel Uygulama Destek Sempozyumu) İstanbul’da yapılacak Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ICAO’nun Küresel Uygulama Destek Sempozyumu, 28 Haziran – 1 Temmuz 2022 tarihleri arasında İstanbul Hilton Bomonti Otel’de yapılacak. Sempozyuma, ICAO Genel Sekreteri Juan Carlos Salazar, 10’a yakın Bakan, Büyükelçiler, ICAO Bölge Direktörleri, Uluslararası Havacılık Kuruşlarının (EASA, Eurocontrol, IATA, ACI) Genel Müdür ve Başkanları, 40’dan fazla ülkenin Genel Müdürü ile çok sayıda üst düzey profesyonelin katılımı olacak.

Toplam 9 farklı oturumda 60 üst düzey konuşmacı ile gerçekleştirilecek etkinliğe şu ana kadar toplamda 140 ülkeden yaklaşık bin katılımcı kayıt yaptırdı. Sempozyumda, daha önce Havacılık Forumu (IWAF), Küresel Havacılık İşbirliği Sempozyumu (GACS) ve Küresel Havacılık Eğitimi/TRAINAIR PLUS Sempozyumu adı altında düzenlenen etkinlikler de bir arada gerçekleştirilecek. Sempozyumun temel amacı, ICAO'nun, havacılık otoritelerinin üst ve orta yöneticileri ve endüstri paydaşlarının bir araya gelerek, küresel hava taşımacılığı için güvenli, emniyetli, sürdürülebilir ve verimli bir geleceği desteklemek için en iyi uygulamaların yanı sıra en son trendler ve yenilikler hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulunması olacak. Ayrıca etkinlik, ICAO'nun Teknik İşbirliği Programı ve çeşitlendirilmiş ürün ve hizmet portföyünün, ihtiyaçları nasıl karşılayabileceği hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı sunacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu katılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katılacağı sempozyum, Türk sivil havacılık faaliyetlerinin katılımcılara sunulması, kurumsal dönüşüm ve yazılım ekosisteminin anlatılması, ülkemizin havacılık teknolojisi faaliyetlerinde bir merkez haline gelmesi hedefine paralel olarak uluslararası arenada özellikle de ICAO ve ECAC gibi uluslararası örgütlerde bilinirliğinin artırılması ile kültürel ve tarihi değerlerimizin vurgulanması bakımından önem taşıyor.

Yazarlar