SON DAKİKA
Tarih : 2020.03.14 13:49:07

İşte Türkiye’de Uçuş Yasaklanan Ülkeler

Sağlık Bakanlığı son dakika açıklaması yaparak uçuş yasağı kapsamını genişletti. Türkiye'de uçak seferleri iptal olan yerler için bugün 9 ülke daha yasak kapsamına alındı. Uçuşa yasak ülkeler için toplam sayı bugün eklenen 9 ülke ile beraber 14 ülkeye ulaştı. Türkiye'nin uçak seferlerini iptal ettiği ülkeler hangileri, uçak seferleri iptal mi son dakika 2020, uçak seferleri iptal olan yerler hangileri?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koranavirüs bulaşan hasta sayısının beşe yükseldiğini duyurdu. Bakan Koca'nın gerçekleşen toplantının ardından yapmış olduğu açıklamada ilk Corana Virüsü tanısı konulan hastanın yakın çevresinde bulunan ve karantina altında tutulan 4 kişi de daha Corana Virüsü testi sonuçlarının pozitif çıktığını duyurdu. Böylelikle virüs bulaşan kişi sayısı 5'e yükselmiş oldu.

TÜRKİYE'DEN UÇUŞ YASAĞI KONULAN ÜLKELER HANGİLERİ?

Salgının tüm dünyada büyük bir hızla yayılmasının ardından Sağlık Bakanlığı ucuş yasağı konulan ülkelerin sayısını arttırdı. Hatırlanacağı üzere Türkiye'de ilk olarak virüsün yayılım gösterildiği Çin'e olan uçak seferlerini durdurmuştu.

Ardından İran, Irak, İtalya ve Güney Kore için uçuş yasağı getirilmesine karar verilmişti. Bugün yapılan son dakika açıklaması ile 9 ülke için daha ucuş yasağı kararı alındı.

Almanya

Fransa

İspanya

Norveç

Danimarka

Belçika

Avusturya

İsveç

Hollanda

Çin

İran

Irak

İtalya

Güney Kore

Yazarlar