SON DAKİKA
Tarih : 2020.01.28 13:34:35

İşte Uçak Kazalarında Hayatlarını Kaybeden Ünlüler

Dünya basketbol tarihinin en iyileri arasında gösterilen ABD’li Kobe Bryant helikopter kazasında hayatını kaybederken, Türkiye ve dünya genelinde son yıllarda spor, sanat, siyaset ve iş dünyasından tanınmış birçok isim helikopter ve uçak kazalarında yaşamlarını yitirdi. Ancak bu kazalar olsa da, istatistikler en güvenli ulaşım aracının uçaklar olduğunu gösteriyor.

İşte son yıllarda uçak ve helikopter kazaları nedeniyle hayatını kaybeden önemli isimler...

14 Ocak 1996 - Onno Tunç Ünlü müzisyen Onno Tunç uçak kazasında yaşamını yitirdi.

16 Haziran 1999 - John F. Kennedy Jr. Eski başkan John Kennedy'nin oğlu John F. Kennedy Jr. 1999'da kullandığı özel uçağın denize düşmesi sonucu eşiyle birlikte öldü.

25 Ağustos 2001 - Aaliyah ABD'li ünlü şarkıcı ve oyuncu Aaliyah ve 7 arkadaşı Bahamalar’dan ABD’ye dönerken, bulunduğu cesnna tipi uçağın düşmesi sonucu öldü. Uça, kalkışında motorunda arıza olduğu ortaya çıkmış ve pistin bitiminde 60 metre ilerdeki çalılara çarpıp yanmıştı.

26 Ocak 2004 - Makedonya Cumhurbaşkanı Boris Trajkovski Makedonya Cumhurbaşkanı Boris Trajkovski uçak kazasında öldü.

25 Mart 2009 - Muhsin Yazıcıoğlu Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu helikopter kazasında yaşamını yitirdi.

1 Haziran 2009 - Fatma Ceren Necipoğlu Dünyaca ünlü arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu, ünlü Riverdance grubunun üyelerinden İrlandalı Eithne Walls ve ünlü müzisyen Juliana de Aquino, Rio de Janeiro Paris seferini yapan Air France uçağının Atlas Okyanusu'na düşmesi sonucu yaşamlarını yitirdiler.

10 Nisan 2010 - Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski'nin uçağı Rusya'nın Smolensk havalimanına yaklaşırken düştü. Kazada Kaczynski, eşi ve merkez bankası başkanı, genelkurmay başkanı da dahil 96 kişi yaşamını yitirdi.

2 Eylül 2011 - Felipe Camiroagal’in Şilili Tv şovmeni Felipe Camiroagal’in de içinde olduğu Casa tipi Şili Hava Kuvvetleri uçağı, kuvvetli rüzgarlarda üçüncü kez inmeye çalışırken düştü. 21 kişi öldü.

7 Eylül 2011 - Rus buz hokeyi takımı Rus buz hokeyi takımı oyuncularını taşıyan uçak 37 yolcu ve 8 kişiden oluşan mürettabatıyla Yaroslavl kenti yakınlarında düştü. Kazada çoğunluğu sporcu 45 kişi öldü

4 Şubat 2012 - Michael de Gruy ve TV yapımcısı Andrew Wight Amerikalı görüntü yönetmeni Michael de Gruy ve Avustralya TV yapımcısı Andrew Wight helikopter kazasında yaşama veda etti.

9 Aralık 2012 - ABD'li şarkıcı Jenni Rivera Meksika asıllı ABD'li şarkıcı Jenni Rivera’yı Meksika'ya taşıyan jet düştü kazada 7 kişi öldü.

13 Haziran 2014 - Richard Rockefeller ABD’nin ilk milyarderlerinden Standard Oil’in kurucusu John.D. Rockefeller’in torunu, ünlü hayırsever David Rockeffeler’in (99) oğlu Richard Rockefeller (65) kendi kullandığı tek motorlu uçağın New York yakınlarında kalkış yaparken düşmesi ile yaşamını yitirdi.

22 Haziran 2015 - James Horner Titanic filmine yaptığı beste ve müzikle iki adet Oscar kazanan ABD'li bestekar, orkestra yazarı ve şefi James Horner uçak kazasında öldü.

28 Ağustos 2016 - Darrell Ward ABD'li tv yıldızı Darrell Ward , Cessna 182 tipi uçağının düşmesi sonucu öldü.

28 Kasım 2016 - Chapecoense'li futbolcular Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak Kolombiya'da düştü. Brezilya 1. Lig takımı Chapecoense'li futbolcuların da bulunduğu uçakta 81 kişi vardı. Kazada 76 kişi yaşamını yitirdi. 5 kişi ise sağ kurtuldu.

25 Aralık 2016 - Rus Kızıl Ordu Korosu Dünyaca ünlü Kızıl Ordu Korosu'nun üyelerinin de içinde bulunduğu Tupolev 154 tipi askeri uçak düştü. Uçakta 64 Kızıl Ordu Korosu üyesi de dahil 92 kişi yaşama veda etti.

8 Eylül 2017 - Troy Gentry Dünyaca ünlü müzik grubu Montgomery Gentry'nin solisti Troy Gentry'yi taşıyan Schweitzer 269C tipi helikopter Nev Jersey yakınlarında düştü.Kazada Gentry’i de dahil 2 kişi öldü.

7 Kasım 2017 - Roy Halladay ABD'li ünlü beyzbolcu Roy Halladay, Florida'da bindiği bir uçağın Meksika Körfezi'ne düşmesi sonucu 40 yaşındayken öldü.

21 Ocak 2019 - Emiliano Sala Arjantinli futbolcu Emiliano Sala, içinde bulunduğu uçağın Manş Denizi yakınlarında düşmesi sonucu 29 yaşında yaşamını yitirdi.

27 Mayıs 2019 - Gabriel Diniz Brezilyalı şarkıcı ve besteci Gabriel Diniz, Brezilya'da meydana gelen bir uçak kazasında henüz 28 yaşında öldü.

4 Temmuz 2019 - Milyarder Chris Cline ABD'li milyarder sanayici Chris Cline, Bahamalar'ın Abaco Adaları'nda içinde bulunduğu bir helikopterin düşmesi sonucu meydana gelen kazada 60 yaşlarında öldü.

15 Ekim 2019 - Mike Stefanik ABD'li eski profesyonel otomobil yarışçısı olan ve elde ettiği toplamda dokuz şampiyonluğu ile NASCAR yarışlarını en fazla kazanan ikinci yarış pilotu olan Mike Stefanik, Connecticut yakınlarında geçirdiği bir uçak kazasında 61 yaşında öldü.

26 Ocak 2020 - Kobe ve Gianna Bryant Kobe Bryant, 13 yaşındaki kızı Gianna ve diğer 7 kişi, Los Angeles idari bölgesine bağlı Calabasas şehrinde meydana gelen helikopter kazasında hayatlarını kaybetti.

Yazarlar