SON DAKİKA
Tarih : 2020.11.02 17:26:23

Japonya Bazı Ülkelere Sınırlarını Aştı

Japonya, COVID-19'un yayılmasını önlemek için tasarlanmış yeni sınır önlemleri getirdi. 1 Kasım'dan beri sekiz ülke yasaklı giriş listesinden çıkarıldı.

Bunlar Avustralya, Singapur, Tayland, Kore, Çin (Hong Kong ve Makao dahil), Yeni Zelanda, Brunei, Vietnam ve Tayvan oldu.

Ayrıca Japon yetkililer, giriş yasağının geçerli olduğu ülkeler listesine iki ülke daha ekledi. Bu ülkeler ise Ürdün ve Myanmar oldu. Japonya'ya Giriş yasağı olan ülkeler şunlar:

Asya

Bangladeş, Butan, Hindistan, Endonezya, Malezya, Maldivler, Myanmar, Nepal, Pakistan, Filipinler

Kuzey Amerika

Kanada, ABD

Latin Amerika ve Karayipler

Arjantin, Antigua, Barbuda, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Küba, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, El Salvador, Grenada, Guatemala, Guyana, Haiti, Honduras, Jamaika, Meksika, Nikaragua , Panama, Paraguay, Peru, Saint Christopher ve Nevis, Saint Vincent ve Grenadinler, Surinam, Trinidad ve Tobago, Uruguay ve Venezuela.

Avrupa

Arnavutluk, Andora, Ermenistan, Avusturya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Kazakistan , Kosova, Kırgız, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Moldova, Monako, Karadağ, Hollanda, Kuzey Makedonya, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, San Marino, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre , Tacikistan, Ukrayna, Birleşik Krallık, Özbekistan ve Vatikan Şehri.

Orta Doğu

Afganistan, Bahreyn, İsrail, İran, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Umman, Filistin, Katar, Suudi Arabistan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri.

Afrika

Cezayir, Botsvana, Cabo Verde, Kamerun, Orta Afrika, Komorlar, Fildişi Sahili, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Mısır, Ekvator Ginesi, Eswatini, Etiyopya, Gabon, Gambiya, Gana, Gine, Gine-Bissau, Kenya, Lesotho , Liberya, Libya, Madagaskar, Malawi, Moritanya, Mauritius, Fas, Namibya, Nijerya, Kongo Cumhuriyeti, Ruanda, Sao Tome ve Principe, Senegal, Sierra Leone, Somali, Güney Afrika, Güney Sudan, Sudan, Tunus, Zambiya ve Zimbabve.

Bu ülkelerden ve bölgelerden Japonya'ya iniş başvurularından önceki 14 gün içinde gelen tüm vatandaşlar, COVID-19 testlerine tabidir ve karantina istasyonu şefi tarafından belirlenen bir yerde 14 gün beklemeli ve toplu taşıma kullanmamalıdır.

Yazarlar