SON DAKİKA
Tarih : 2023.06.11 20:04:10

Japonya’da İntihar Eden THY Çalışanı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri şirketinde çalışırken, iş yerinde maruz kaldığı baskılar sonucu intihar eden Ömer Koray Özbay'ın cenazesi, memleketi Eskişehir'e getirildi. Annesi Kader Özbay, oğlunun cenaze töreninde duygusal bir konuşma yaparak, "Benim oğlumu mahvettiler, canına kıydılar," dedi ve adalet talep etti.

Turkish Ground Services adlı şirkette görev yapan Özbay, Japonya'da istasyon müdürü Serkan Gündüz'ün kendisine uyguladığı baskılara dayanamayarak hayatına son vermişti. Özbay, intihar etmeden önce 4 sayfalık bir veda mektubu bırakmış ve yaşadığı sıkıntıları detaylarıyla anlatmıştı. Özbay'ın cenaze namazı Eskişehir'deki Beyazıt Camii'nde kılındı. Duygusal bir atmosferin hüküm sürdüğü cenaze töreninde, anne Kader Özbay gözyaşlarına boğuldu.

Oğlunun tabutu başında konuşan Kader Özbay, "Onu kullandılar, ardından paçavra gibi attılar. Onu bu günler için mi yetiştirdim?" dedi ve hiç kimsenin kendilerini aramadığını belirtti. Anne Özbay, adalet talep ederek, "Her şey ortaya çıkacak ve bunun hesabını milletçe soracağız," dedi. Törenin ardından Ömer Koray Özbay'ın cenazesi, Eskişehir Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Yazarlar