SON DAKİKA
Tarih : 2022.02.16 14:36:19

Jazeera Airways, Airbus A320neo Ailesinden 28 Yeni Uçak Siparişi Verdi

Kuveyt merkezli havayolu şirketi Jazeera Airways, Airbus ile 20 adet A320neo ve 8 adet A321neo olmak üzere toplam 28 yeni uçak siparişi verdi. Siparişler, Kasım 2021'de imzalanan Mutabakat Anlaşmasına istinaden verildi.

Airbus’ın Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Airbus International Başkanı Christian Scherer; “Jazeera Airways, Airbus’ın uzun süreli ortağıdır. A320neo Ailesinden ek olarak verilen 28 adetlik sipariş ile müşterimizin Airbus filosunun büyüdüğünü görmekten mutluluk duyuyoruz. A320neo Ailesi, Jazeera Airways’in büyüyen müşteri tabanına hizmet vermesi ve rekabetçi bir şekilde yeni rotalar açması için doğru boyutu, ekonomiyi ve müşteri konforunu sunuyor. Jazeera ekibini olağanüstü gelişimi için kutluyor, kendilerine güvenleri ve bu önemli siparişleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Jazeera Airways CEO’su Rohit Ramachandran; “Airbus ile yaptığımız bu son sipariş anlaşmasından memnuniyet duyuyoruz. Hem A320neo hem de A321neo versiyonlarını alarak, ağımızı Kuveyt’ten orta ve uzun mesafeli destinasyonlara genişletmek için büyük bir esnekliğe sahip olacağız. Kısıtlı uçulan yerler de dahil olmak üzere popüler destinasyonlara seferler düzenleyerek, yolculara seyahat etmeleri için daha fazla seçenek sunacağız.” dedi.

A320neo Ailesi, önceki nesil Airbus uçaklarına kıyasla yüzde 20 yakıt tasarrufu ve karbon (CO2) azaltımı sağlayan yeni nesil motorlar, sharkletler ve aerodinamik gibi en son teknolojileri bünyesinde barındırıyor. A320neo Ailesi, 120’den fazla müşteriden 7 bin 400’den fazla sipariş aldı.

Yazarlar