SON DAKİKA
Tarih : 2021.01.21 15:42:54

Jeti Satamadılar! Uçak Elde Kaldı

Erciyes Anadolu Holding'in satışa çıkardığı jet uçak için üç firma teklif verdi, ancak verilen rakamlar beklenenin altında kaldı. Erciyes Anadolu Holding’in bir süre önce satış için ihaleye çıkardığı Boydak Havacılık A.Ş.’ye ait 9 kişilik jet uçak için 3 firma teklif verdi.

Ancak yapılan teklifler istenilen rakamın altında kalınca uçağın satışı gerçekleşmedi. Şimdi gözler, yeniden Erciyes Anadolu Holding yönetimine çevrildi. Yönetimin uçak için yeniden ihaleye çıkıp, çıkmayacağı merak konusu oldu. Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, geçtiğimiz Aralık ayında Boydak Havacılık A.Ş.'ye ait 9 kişilik Jet Uçağının satışa çıkarılacağını duyurdu. Ertekin, "Havacılık şirketimizin elindeki Cessna 680 Citation Sovereign tipi uçak satışa çıkarıldı.

MUHAMMEN BEDEL 5.500.000 DOLAR

İhale için teklifler 17 Aralık saat 17:00'ye kadar alınacak. İhale 18 Aralık saat 14:00'te yapılacak. Uçağın muhammen bedeli 5,5 Milyon dolar olacak." ifadelerini kullandı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) internet sitesinde yapılan satış ilanı duyurusunda uçağın Muhammen Bedeli (KDV Hariç) 5.500.000 dolar olarak açıklandı. Ankara, Esenboğa’daki hangarda bulunan uçağın uçuşa hazır durumda olduğu ve ayrıca uçağın TC-OYD tescilli 2012 Model 680-0344 seri numaralı Cessna Cetation Sovereign 680 Tip olduğu ifade edildi.

HOLDİNG YÖNETİMİ ŞİMDİ NE YAPACAK?

Söz konusu ihale 18 Aralık 2020 tarihinde yapıldı. İhaleye üç firmanın katıldığı ve teklif verdiği belirtildi. Ancak verilen teklifler istenilen rakamın altında kalınca uçağın satışı gerçekleşmedi. Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından Erciyes Anadolu Holding’in uçağı yeniden TMSF aracılığıyla ihaleye çıkarıp, çıkarmayacağı ya da nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

Yazarlar