SON DAKİKA
Tarih : 2021.05.07 15:52:35

KKTC’de Ercan Havaalanı’nın Adı Değişiyor

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dr. Fazıl Küçük Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Küçük ve beraberindekileri kabul ederek görüştü.

DR. FAZIL KÜÇÜK HAVAALANI

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, yeni inşa edilmekte olan havaalanına Dr. Fazıl Küçük’ün isminin verilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla istişarelerde bulunduğunu, bu durumun Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinde de memnuniyet yarattığını belirtti. Tatar, Şehit Pilot Yüzbaşı Ercan’ın isminin de Geçitkale Havalimanı’na verilmesinin düşünüldüğünü kaydetti.

Kıbrıs’ta yayın yapan Gazetda’nın haberine göre Tatar, hükümetin onayıyla yeni inşa edilmekte olan havaalanına Dr. Fazıl Küçük’ün isminin verilmesinin değerlendirilebileceğini ifade etti. Dr. Fazıl Küçük Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Küçük de yaptığı konuşmada, vakfın faaliyetleri ve sorunları hakkında Cumhurbaşkanı Tatar’a bilgi vererek, yeni inşa edilmekte olan havaalanına Dr. Fazıl Küçük’ün isminin verilmesini gerekçeleriyle talep eden mektupla birlikte vakfın yayını olan kitapları sundu.

ERCAN’IN ÇOCUKLARINDAN ERDOĞAN’A MEKTUP

Öte yandan Fahmi Ercan’ın oğlu Hakan Ercan ve kızı Canan Ercan Çelik havalimanın isminin değiştirilmesine tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a CİMER aracılığıyla mektup yazdı. Mektupta “Arzumuz şehit eden babamızın adının KKTC Havalimanında yaşatılmasıdır. Bu konuda desteğinizi beklemekteyiz.” ifadeleri yer aldı.

Yazarlar