SON DAKİKA
Tarih : 2020.11.02 15:17:37

KLM Hollanda Hükümeti İle Ters Düştü

Çalışanlar ve sendika maaşlarda indirimi kabul etmedi, Hollanda hükümeti ile KLM ters düştü. İflas kapıda. Hollanda Kraliyet Havayolları KLM’in, korona salgını nedeniyle girdiği ekonomik krizden çıkmak için Hollanda hükümetinden aldığı maddi desteğin durdurulduğu açıklandı.

Maliye Bakanı Wopke Hoekstra tarafından meclise gönderilen mektupla açıklanan bu duruma sebep olarak daha önce üzerinde tartışılan ve sendikaların kabul etmediği, çalışanların maaşlarında indirim yapma şartını yerine getirme taahhütü gerçekleşmediği çin daha fazla kredi verilmeyeceği bildirildi. KLM şu ana kadar 1 milyar euro destek kullandı ancak önümüzdeki 5 yıl boyunca 2,4 milyar euro daha kredi kullanması planlanmıştı.

Ancak hükümet bu planı ciddi bir tasarruf yapılması şartına bağlamıştı. Pilot sendikası VNV, bu şartın gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını açıklayarak, kabul etmediklerini ilan etti. Kabin personeli ve teknik elemanlar ise 5 yıl maaşlarında indirim yapılmasını kabul etmişlerdi. KLM tüm çalışanlarına anlaşmayı kabul etmeleri çağrısı yaptı. Eğer anlaşma kabul edilmez ve hükümet desteği olmazsa, 30 bin kişinin çalıştığı dev havayolu şirketi KLM’in iflası kaçınılmaz olarak görülüyor.

Hükümet, şartlarda değişiklik yapılmasını kesin olarak kabul etmeyeceğini bildirmesine rağmen pilotların ısrarı, ateşle oynamak olarak görülüyor. Bakan Hoekstra ise, her şeye rağmen KLM’in iflasını engellemek istediklerini bildirdi.

Yazarlar