SON DAKİKA
Tarih : 2019.07.21 14:19:55

KLM’den Uçak Koltuklarında Ölüm Tweeti İçin Özür

Hollandalı havayolu KLM, uçağın koltuklarından hangisinin en güvenli olduğunu açıklayan bir tweet için özür diledi. Amsterdam, Hollandalı havayolu KLM, uçağın koltuklarından hangisinin en güvenli olduğunu açıklayan bir tweet için özür diledi.

Salı gününden bu yana silinen tweet hakkında USA Today gazetesi, şirketin farklı uçak koltuklarının ölüm oranlarını karşılaştırdığını ve “bir uçağın arkasındaki koltukların en güvenli olduğu” yazısını içeren bir başlık eklediğini bildirdi. Söz konusu tweet, şirketin Hindistan şubesi @KLMIndia tarafından yayınlandı. Yayın özür dileme sonrası silindi.

HALKIN DİLİNDEKİ YAZILMIŞ

KLM özür dilerken “Gönderi halka açık bir havacılık gerçeğine dayanıyordu ve son bir güncelleme için içtenlikle özür dilemek istemiyoruz. Gönderi halka açık bir havacılık gerçeğine dayanıyordu ve bir @KLM görüşü değil. Hiç kimsenin duygularını incitmek niyetimiz olmadı” dedi

YAYIN SİLİNDİ

Söz konusu tweet, şirketin Hindistan şubesi @KLMIndia tarafından yayınlandı. Tweet de, Time dergisi tarafından yapılan yazı örnek gösterilerek en yüksek ölüm oranına sahip koltukların uçağın ortasında olduğunu, ardından uçağın önündeki koltukları, uçağın arkasındaki koltukları istatistiksel olarak en güvenli olduğu iddia edildi.

FAA, BU İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

ABD’nin Federal Havacılık Otoritesine göre, bu rakamların kendisi bile doğru olmayabilir. FAA iletişim müdürü Lynn Lunsford, Washington Post’a “Birçok kişi bu soruya bilimsel olarak savunulabilir bir cevap üretmeyi denedi ve başaramadı. Bu konuda istatistiki olduğu belirtilen çok fazla iddia var. Ancak 2009'dan beri uçak kazalarında böyle bir ölüm olmadı” dedi.

Yazarlar