SON DAKİKA
Tarih : 2021.08.14 21:25:25

Kabin Ekiplerinde Makyaj Kuralları Değişti

United Airlines, uçuş ekipleri için geçerli olan makyaj ve dövme kurallarına biraz daha esneklik getiriyor United Airlines, uçuş ekipleri için konulmuş makyaj ve dövme kurallarını esnetme kararı aldı. Havayolu şirketi yönetimi böylece uçuş ekiplerinin rahat hissederek, kendilerini daha iyi ifade edebileceklerini düşünüyor.

United Airlines’ın yaptığı açıklamada çalışanların, kendilerini en güvende hissettikleri şekilde temsil etmelerine olanak sağlamak ve cinsiyet ifade özgürlüğünün artırılmasına izin vermek için bu değişikliğin yürürlüğe konulduğu belirtildi. United Airlines’ta yeni kurallara göre her cinsiyetten uçuş görevlisi artık oje sürebilecek, doğal görünümlü makyaj yapabilecek ve abartıya kaçmadan dövme yaptırabilecek. Şirkette daha önce erkek çalışanlarda makyaj veya ojeye izin verilmiyordu.

Buna ek olarak, erkek çalışanlara uzun saç serbestisi de getirildi. 15 Eylül'de yürürlüğe girecek yeni kurallar, müşteri hizmetleri temsilcileri ve diğer havaalanı çalışanları için de geçerli olacak.

Yazarlar