SON DAKİKA
Tarih : 2023.12.12 17:07:54

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi Eğitimleri Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen 'Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi' eğitimleri Muğla'da başladı. Proje, kadınların istihdamının artırılması ve kadın kooperatiflerinin gelişmesi için çalışmalar yapmayı hedefliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün faydalanıcı; Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının eş faydalanıcı olarak yer aldığı ve Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen 'Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi' eğitimleri başladı.

Muğla'da başlayan eğitimler 5 gün boyunca devam edecek. Eğitime kadın kooperatifleri ile kooperatiflerdeki kadın ortaklar katılım sağlıyor. Proje ile kadınların istihdamının ve istihdam edilebilirliğinin artırılması, kadın kooperatiflerinin gelişmesi için elverişli bir ortam sağlanması ve kadın kooperatiflerinin teşvik edilip desteklenerek kadınların güçlendirilmesi hedefleniyor. Eğitim programının açılışına Muğla İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Muhammed Sevinç ile Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı katılım sağladı.

Program açılışında konuşan Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, "Kadının sanatta, siyasete, çalışma hayatında ve aile hayatında başarılı olması için kurumlarımızla ortaya ortak çalışmalar koymaktayız. Kadının her alanda başarılı ve güçlü olması için adım adım ilerliyor, bu eğitimin de bu anlamda hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yazarlar