SON DAKİKA
Tarih : 2022.05.09 00:32:59

Kadri Samsunlu: İGA Yatırımları Sürüyor

İstanbul Havalimanı (İGA) CEO'su Kadri Samsunlu Middle East Forbes Dergisi’ne konuştu. İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu Middle East Forbes Dergisi’ne konuştu. Dünyanın herhangi bir yerine sorunsuz ulaşım olanağı sunan İstanbul Havalimanı’ndan, sadece üç saatlik uçuş mesafesinde bulunan 120'den fazla destinasyona uçulduğuna dikkat çekti.

Samsunlu, 10,2 milyar Euro'luk yatırımla tamamlanan İstanbul Havalimanı’nın, iki yıl üst üste Avrupa'nın önde gelen havalimanı olduğunu belirterek, “Bu havalimanı küresel havacılık endüstrisine katkılarından dolayı 'küresel bir varlık' olarak nitelendirebiliriz. Havaalanı 76 milyon m2 arazi üzerine inşa edilmiş durumda, Şu anda bunun yüzde 50'sini kullanıyoruz. Projemizin sadece ilk aşamasını tamamladık ve üç aşamalı bir yatırım yapmayı planlıyoruz. Mevcut kapasitemiz 90 milyon yolcu. Tüm bu yatırımları tamamladığımızda kapasitemiz 200 milyon yolcuya ulaşacak" dedi. İstanbul Havalimanı altyapısının, dünyanın en büyük kargo kapasitelerinden biri olduğunu hatırlatan Kadri Samsunlu, çok lüks bir genel havacılık terminali inşaatının da sürdüğünü belirtti. Pandemiden sonra özel jetçiliğe olan ilginin arttığını fark ettiklerini vurgulayan Samsunlu, “Havacılığın geleceği daha kişiselleştirilmiş yolculuklara odaklanacak. Önümüzdeki 12 ayda yapacağımız yatırım bu yönde olacak. Bu girişimin bir parçası olarak, havaalanı hizmetlerinin önemli bir parçası olan biyometrik sistemlerine yatırımlarımız sürüyor” diye konuştu.

İstanbul Havalimanı’nın sadece bir terminal olarak değil, aynı zamanda yolcuları COVID-19'dan korumadaki titiz önlemleri için Skytrax tarafından beş yıldıza layık görüldüğünü hatırlatan Samsunlu, otel ihtiyacına yönelik artan talepleri de karşılamak için çalışmaların sürdüğünü ve 450 odalı mevcut oteline ek olarak 400 yeni oda inşa edildiği bilgisini verdi. Türkiye'nin büyük havalimanlarının ortalama 10 yaşında olduğunu vurgulayan Samsunlu, “Bu da ülkenin taşımacılık sektöründe lider bir ülke olma arzusunu haklı çıkarmaktadır. Agresif bir şekilde büyüyen amiral gemisi taşıyıcımız var ve çok ihtiyatlı bir yönetimimiz var. Yatırımcılar bizimle ortaklık kurmalı, çünkü gelecekte 200 milyon yolcu ağırlama kapasitesiyle dünyanın önde gelen havalimanlarından biri olacağız" dedi.

Yazarlar