SON DAKİKA
Tarih : 2023.01.09 14:54:41

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Bu Ay İçinde Açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, imalat süreçlerini tamamladıkları, sinyalizasyon testleri devam eden 32 kilometre uzunluğundaki Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın açılışının bu ay içinde yapılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da yapımı devam eden Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahallesi-Bosna Bulvarı Metro Projesi'nin şantiye alanını ziyaret etti. Karaismailoğlu, "Türkiye'mizi dünyanın çekim merkezine dönüştüreceğiz, gençlerimize yeni istihdam alanları açmaya devam edeceğiz. İşte bu amaçlarla hizmete aldığımız ve inşasını sürdürdüğümüz yatırımlarımızla yolumuzda kararlılıkla ilerliyoruz" dedi.

Yakın zamanda hizmete alınan projelere değinen Karaismailoğlu, "Bildiğiniz gibi, geçen hafta Bursa'da 7 ayrı kara yolu projemizin açılışını ve TEKNOSAB Kavşağı'nın temel atma törenini gerçekleştirerek Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yaptık. Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızla Antalya'daydık. Tamamladığımız projelerimizi milletimizin hizmetine sunduk" diye konuştu.

"Dünyanın en özgün ve modern kent içi raylı sistem projelerini bir bir hayata geçiriyoruz"

2023'ün de yine çok büyük projeleri tamamlayacakları bir yıl olacağını belirten Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin dört yanında adeta bir Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı fırtınası esecek. Çevreci, konforlu, güvenli, hızlı ve teknolojik ulaştırma projelerimize devam edeceğiz. Ülkemizi demir ağlarla örmeyi sürdürecek, Cumhurbaşkanımız liderliğinde sorumluluk alanımızdaki her sektörde Türkiye Yüzyılı'nı şaha kaldıracak projelere imza atacağız. Bildiğiniz üzere, İstanbul'u, Avrupa'nın ve dünyanın en gelişmiş ulaşım altyapısına sahip şehirlerinden biri yapmak için baştan başa modern raylı sistem ağlarıyla donatıyoruz. Dünyanın en özgün ve modern kent içi raylı sistem projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Metro yapım çalışmalarının başarıyla sürdüğü ve projelerin artık tamamlanma aşamasına geldiği bir seneyi geride bıraktık. Kadıköy-Kartal metrosunu Pendik'ten Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar uzattığımız 7,4 kilometre uzunluğundaki metro hattını Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte 2 Ekim'de açarak hizmete sunduk."

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı bu ay açılıyor

Adil Karaismailoğlu, sırada diğer metro ağları olduğunu, ilk olarak, imalat süreçlerini tamamladıkları, sinyalizasyon testleri devam eden 32 kilometre uzunluğundaki Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın bu ay açılışını gerçekleştireceklerini duyurdu. Ardından Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'nı hizmete alacaklarını aktaran Karaismailoğlu, sonrasında ise Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'ni ve Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı projelerini de tamamlayıp İstanbulluların hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metro hatlarının, açıldığı an itibarıyla dünyanın en özgün kent içi raylı sistem projeleri arasına gireceğini belirterek, "Saatte 120 kilometrelik hızı ile Türkiye'nin en hızlısı olarak, eser fırtınamızın bir sonucu olarak İstanbul'un ve dünyanın hizmetine sunulacak" dedi.

Yazarlar