SON DAKİKA
Tarih : 2018.11.09 18:26:09

Kaptan Einstein Gökyüzüne Veda Etti

Corendon Airlines’ın, “Kaptan Einstein” lakaplı pilotu Manuel Pedro Lopez Balabasquer, 8 Kasım’da gerçekleşen Tel Aviv - Antalya uçuşu ile birlikte gökyüzüne veda etti.

Uçuş sonrası apronda yapılan veda seremonisinde duygusal anlar yaşayan Balabasquer, “Bugün orduda başladığım 45 yıllık meslek hayatımın son günü. Corendon Airlines’ın bana yaşattığı aile sıcaklığı ile gökyüzündeki yolculuğuma tarif edilemeyecek güzellikte hislerle nokta koyuyorum” dedi.

Corendon Airlines’ın 8 Kasım günü gerçekleştirilen CAI 444 kodlu Tel Aviv - Antalya seferinin diğer uçuşlardan farklı bir anlamı bulunuyordu. Çalışma arkadaşlarının ve yolcuların “Kaptan Einstein” olarak seslendiği deneyimli pilot Manuel Pedro Lopez Balabasquer, bu uçuşla birlikte emekli olarak gökyüzüne veda etti.

On binlerce saat uçuş yaptım ve bundan daha fazla insanla tanıştım

Uçağın yolcuları arasında babasına sürpriz yapmak isteyen oğlu Kaptan Manu Balabasquer de yer aldı. Uçağın piste inişinin ardından apronda düzenlenen veda seremonisinde duygusal anlar yaşayan kaptan pilot Balabasquer, “Gökyüzüyle tam 45 yıl önce orduda tanıştım. O zamandan bugüne on binlerce saat uçuş yaptım ve belki bundan daha fazla insanla tanıştım, arkadaşlıklar edindim. 2010 yılında katıldığım Corendon Airlines’taki yıllarım ise tarif edilemeyecek derecede güzeldi. Burası gerçekten de çok büyük, sıcak, samimi bir aile. Bunu yaşatan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

1954 yılında Fernando Poo adasında doğan İspanyol kaptan pilot Manuel Pedro Lopez Balabasquer, 19 yaşında orduya katıldı. Askeri akademide uçuş hocası olan Balabasquer, ordudaki çeşitli görevlerin ardından 1987 yılında sivil havacılığa geçiş yaptı. 2010 yılında Corendon Airlines’a katılan Manuel Pedro Lopez Balabasquer, dünyanın her yerine birlikte gittiği Menchu Balabasquer ile evli. Çiftin beş çocuğu ve altı torunu bulunuyor.

Yazarlar