SON DAKİKA
Tarih : 2021.11.22 15:20:13

Kaptanlarımızı Eskiden Böyle Uğurlardık

VAHDET KAPTAN, GÖK KUBBEDE YERİNİ ALDI…

KAPTANLARIMIZI ESKİDEN BÖYLE UĞURLARDIK.

Gök Kubbede Yerini almak deyimini, Bartınlılar vefat eden yakınları için söyler. THY’nin Efsane Kaptanlarından Vadet Gündüz’de Gök Kubbede Yerini Aldı. Dualarımız onunla. Gerek Türk Hava Kuvvetlerinde, gerekse de THY’de önemli görevlerde bulundu.

Kıbrıslı Rumların ilk azıtmaya başladığı 1964 ve 1967 yıllarında kullandığı F100 Jetiyle onların tepesine binen Yüzbaşı Vahdet Gündüz, THY’ye geçtikten sonra da başarılarını sürdürdü. Kaptan Pilot olarak başladığı sivil hayatında kısa sürede aşama kaydetti. Uçuş İşletme Başkanlığı, Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve THY Yönetim Kurulu Üyeliği gibi üst düzey görevlerde bulundu.

Başlıkta belirttiğim gibi eskiden emekli olan Kaptan Pilotlarımızı fotoğrafta görüldüğü gibi son uçuşlarından çiçekler ve arkadaşlarıyla uğurlar ödüller verirdik. Vahdet Kaptan’da son uçuşunda uçaktan aprona indikten sonra torunları ve ailesi tarafından karşılanınca çok mutlu oldu. Tüm mesai arkadaşları çiçeklerle onu uğurladı. Bu çok güzel bir adetti. Böyle bir etkinlik yapılacağı bildirilen Havalimanı Muhabirleri de bu güzel güne tanıklık ederdi. Vahdet Kaptan bizlerin de çok sevdiği ağabeyiydi.

Sert mizaçlıydı ama ardından hemen gönül alırdı. Çerkezliği ile iftihar ederdi. Emekli olduktan sonra yaşamına devam ettiği Adapazarı Hendek’teki köyünde huzur ve mutluluk içinde yaşadı ve Gök Kubbede Yerini Aldı

Yazarlar