SON DAKİKA
Tarih : 2017.03.06 12:15:35

Karabük’e Havalimanı İçin İlk Adım Atıldı

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar ile sabah kahvaltısında bir araya gelen TBMM Eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, “Bir eğitim pisti de olsa, en azından orta büyüklükte uçakların da inebileceği bir eğitim pistinin yapılması çalışmalarını Şefiz Dizdar ağabeyimiz tekrar ateşledi” dedi.
Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar ile sabah kahvaltısında bir araya gelen TBMM Eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’e, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Başkanı Ali Kaya ile il ve ilçe yöneticileri eşlik etti.
İşadamı Şefiz Dizdar ile Karabük Üniversitesine yapılacak eğitim pisti ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Şahin, “ Bu süreç Burhanettin Hoca rektör iken başlamıştı. O zamanda Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin eğitimlerini yapacakları bir pist olarak düşünülüyordu. İlgili kurumlarla üniversitenin kendi imkânlarıyla bu pisti yapması için yazışmalar yapıldı. Ancak daha sonra rektör değişiminin ardından bazı tereddütler yaşandı. Şu anda ise memnuniyetle görüyorum ki, bir eğitim pisti de olsa, en azından orta büyüklükte uçakların da inebileceği bir eğitim pistinin yapılması çalışmalarını Şefiz Dizdar Ağabeyimiz tekrar ateşledi. Bana da süreç ile ilgili çok güzel bir dosya takdim etti. Gelmiş olduğumuz noktada rektörümüz Refik hoca da kaldığı yerden bu işi devam ettirmeyi arzu ediyor. Şefik ağabeyimizde birçok sorumluluklar üstleniyor, ,inanıyorum ki ufak tefek sorunları da çözdükten sona çok kısa bir sürede burada Karabüklülerin de ileriki dönemde hava ulaşımında kullanabileceği bir eğitim pistini inşa etmeyi başarırız diye düşünüyorum. Tabi bunda asıl rol Şefik ağabeyimizde olacak. Zaten Karabük’te ve Safranbolu’da büyük çaplı hizmetler varsa öncüsü Şefik ağabeyimizdir, kendisine müteşekkiriz” dedi.
Karabük-Bartın bölünmüş yol çalışmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan TBMM Eski Başkanı Şahin, “ Bu proje bizim sevdalarımızdan birisidir, Safranbolu’dan çıktığınız zaman Karadeniz’e nasıl ulaşırsınız, tabi bu konuda yol son derece önemli. Sayın Başbakanımızla Bartın’a gitmeden bir akşam önce görüştüm ve kendisine, Karabük ve Bartınlıların en büyük isteği bölünmüş yol, siz zaten uzun süre Ulaştırma Bakanlığı yaptınız ve bu konuyu benden çok daha iyi biliyorsunuz, son durumu Ulaştırma Bakanımız ve Karayolları Genel Müdürümüzle değerlendirip mitingde de paylaşırsanız bizi mutlu edersiniz dedim, kendileri de nitekim paylaştı. Zaten bu konuda projeler hazırdı, ancak benim şöyle bir endişem olmuştu; Karayolları Bölge Müdürü bir ara bana ziyarete geldi ve ‘Karabük-Bartın yolunu neden buradan yapıyoruz, Kelemen Köprüsünden Hasankadı üzerinden ulaşımı sağlayalım’ dedi. Ben kendisine o yol bizim beklentimizi karşılamaz dedim. Kendisi bana biz o alternatif üzerine de çalışıyoruz dedi. Bende kendisine, kusura bakma ben buna karşıyım dedim. Sayın Başbakanımız yaptığı açıklamada, ‘Safranbolu-Bartın bölünmüş yol olacak’ ifadesi ile tüm bu tartışmaları ortadan kaldırdı. Şimdi barajların yapıldığı bölgelerde viyadükler yapılıyor, sanıyorum birkaç nokta da tünellerle geçilecek, uzun süre Ulaştırma Bakanlığı yapan, şimdi ise başbakanımız olan Binali Yıldırım bey bunu açıkladığına göre bu proje kısa sürede ete kemiğe bürünür. Bu yol bizim için son derece önemli, biz yarım saat içinde denize ulaşabilmeliyiz. Karabük’ün de artık bir sahili, bir denizi olmalı. Filyos Limanı ne kadar önemliyse, hem turizm hem de Bartın Limanını kullanma açısından da bu yolun bölünmüş yol olması o kadar önemli, güzel şeyler olacak, gelecekle ilgili umutvar olalım” dedi.
Başbakan 16 Mart’ta Karabük’te
16 Mart’ta Başbakan Binali Yıldırım ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün Karabük’e geleceğini de ifade eden Şahin, “Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi üzerine çalışıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odamızda tabelayı hazırladı ve kısa zamanda oraya dikilecek, bana göre orası yatırım açısından çok cazip bir yer. Çünkü Karayolu yanından geçiyor, demiryolu ulaşımı var, Filyos Limanı da açıldığında orası özellikle metal ve metal ürünleri alanında yatırım yapmayı düşünenler başta olmak üzere birçok yatırımcının tercih edeceği bir yer olacak, oraya fabrika yapmak için bir yarış olabileceğini bile düşünüyorum, yeter ki tabelayı bir asalım, diğer eksiklerde tamamlanır, orada da ciddi mesafe aldık” diye konuştu.
Devlet Demiryolları arazisi çalışmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, “Rafet Bey zaman zaman beni bilgilendiriyor, en son bir hafta önce beni aradı ve görüşmelerin iyi gittiğini ve herhangi bir sorun olmadığını, şayet bir sorun olması durumunda da beni arayacağını söyledi. Bende kendisine memnuniyetle dedim. O proje de Karabük’ün merkezi konumundaki o yere farklı bir hava getirecek ve Karabük’ü daha da güzelleştirecek. Rafet Bey uzun süredir bunun mücadelesini veriyor ve bizde buna hep sıcak baktık ve hep destek verdik. DDY Genel Müdürü İsa Beyi Karabük’e kadar getirdik. Çünkü Ankara’da izah etmek, telefonla izah etmek yeterli olmuyor, bizzat yerinde görmesi gerekiyordu, bizde yerinde gösterdik, valilikte toplantı yaptık ve kendileri de talimat verdi. O proje de iyi gidiyor” şeklinde açıklamalarını tamamladı.
Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı, işadamı Şefik Dizdar ise, “Eğitim pisti çalışmasını biz üstlendik. Rektörümüz şu anda protokol hazırlıyor. Orman Genel Müdürlüğü ve Hazineye ait araziler üniversiteye devredildikten sonra kendileri araziyi bize teslim edecekler, bizde hafriyatı ve pisti hazırlayıp kendilerine teslim edeceğiz. Burası bir uçuş eğitim pisti olacak. Bin 250 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde bir pist yapacağız. Tabi eğitim amaçlı bir pist ancak sivil şahıslarda istifade edecekler. İşletmeciliğini de Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı olarak biz üstleneceğiz. Burada hava taksi uygulamasını hayata geçirebiliriz. Mesela Karabükspor deplasmanlara bu pisti kullanarak gitme imkânı yakalayacak, teknolojik yatırımlar yapan ve zamanları kıymetli yatırımcıların buraya gelip gitmeleri kolaylaşacak. Bundan en çok KARDEMİR ve Karabükspor istifade edecek, Karabük halkı istifade edecek, ayrıca üniversitemizde öğretim görevlisi temininde büyük bir kolaylık elde edecek. Zaman kaybı olmayacak, çünkü kampus alanına yalnızca dört kilometre uzaklıkta bir pist ve 30-40 kişilik jet uçaklarının inebileceği bir pist” dedi
TBMM Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin daha sonra, İşadamı Şefik Dizdar’ın evsahipliğinde, İl Başkanı Timurçin Saylar, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İlçe Başkanı Ali Kaya ve parti yönetimi eşliğinde Safranpark esnafını ziyaret ederek 16 Nisan’da yapılacak referandum için destek istedi.

Yazarlar