SON DAKİKA
Tarih : 2022.09.19 13:24:56

Katar Hava Yolları, Perth Uçuşlarını A380 İle Yapacak

Avustralya’nın Perth şehrine yapılacak uçuşlar, Hamad Uluslararası Havalimanı (HIA) üzerinden gerçekleştirilecek ve Afrika, Avrupa ve Orta Doğu'daki birçok noktayı Avustralya’ya bağlayacak. Qatar Airways, 6 Aralık 2022'den itibaren Perth'e ve Perth'ten uçuşlarında yolcu kapasitesini artıracak.

Daha önce Boeing B777-300ER tarafından uçurulan yolcular artık özel bir yerleşik premium dinlenme salonuna sahip iki güverte üzerinde üç sınıflı bir oturma konfigürasyonuna sahip A380'de seyahat etme şansına sahip olacaklar. Uçak, günde 163 yolcu daha ağırlayacak ve üç kabine yayılmış 517 koltuk ekleyecek: sekiz First Class koltuk, 48 Business Class koltuk ve 461 Economy Class koltuk olacak.

Bu güncelleme, Qatar Airways ve Virgin Australia arasındaki son stratejik ortaklığın bir parçasıdır. Bu genişletilmiş kod paylaşımı, her iki havayolunun ağlarını, dinlenme salonlarını ve sadakat programlarını önemli ölçüde genişleterek gezginlere önemli avantajlar ve yeni destinasyonlar getiriyor. Eylül 2022'de başlatılan ortaklık, kapsamlı Qatar Airways ve Virgin Australia ağlarında 150'den fazla varış noktasına kesintisiz seyahat imkanı sunarak Londra, Paris, Roma ve Atina gibi popüler destinasyonlar da dahil olmak üzere Avustralya, Orta Doğu, Avrupa ve Afrika arasında yeni bir kesintisiz seyahat kapısı oluşturuyor. Perth, Avustralya'nın en kültürel şehirlerinden biridir ve kökenleri birçok simge yapısına dokunmuştur. Artan kapasite, Qatar Airways'in küresel ağındaki birçok varış noktasına bağlantı için daha fazla fırsat sağlayarak Avustralya topluluğuna olan bağlılığını genişletiyor.

Yazarlar