SON DAKİKA
Tarih : 2022.06.14 14:39:50

Katar Havayolları IATA Zirvesine Ev Sahipliği Yapacak

Qatar Airways, Doha'da 78. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yıllık Genel Kurul Toplantısı'na (AGM) ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaktan gurur duyar. Bu yılki IATA AGM, 19-21 Haziran 2022 tarihleri arasında Doha'da gerçekleşecek ve havacılık endüstrisinin en üst düzey liderlerini, endüstri COVID-19 salgınından kurtulurken hava yolculuğunun karşı karşıya olduğu değişen politik, ekonomik ve teknolojik gerçekler üzerine düşünmeye davet edecek.

Qatar Airways İcra Kurulu Başkanı Akbar Al Baker şunları söyledi: "Qatar Airways, etkinliğe en son 2014 yılında ev sahipliği yaptı. Yeniden Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği Yıllık Genel Toplantısı ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. IATA'nın güçlü bir destekçisiyiz ve bu yılki AGM, Dünya Kupası'na hazırlık için ülkemizdeki yeni altyapı gelişmeleriyle birlikte ünlü Katar misafirperverliğimizi sergilememiz için harika bir fırsat "

"FIFA Dünya Kupası Katar 2022'nin Orta Doğu ve Arap dünyasında bir ilk olacağı göz önüne alındığında, bu sadece Katar için değil, aynı zamanda bir bütün olarak bölge için dünyanın geri kalanına mega etkinliklere nasıl ev sahipliği yapabileceğimizi göstermek ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ve futbol taraftarlarını ağırlamak için mükemmel bir fırsat. Tarihi bir olay, yolculara dünya çapında kesintisiz bağlantı sunarak seyahati daha çevik ve esnek hale getirmeye hazır olduğumuz anlamına geliyor."

IATA Genel Müdürü Willie Walsh "Önümüzdeki hafta Doha, hava taşımacılığının küresel başkentine dönüştürülecek. Dünyanın dört bir yanından havacılık liderleri, COVID-19'dan tüm hızıyla devam eden bir toparlanmanın ortasında 78. IATA AGM için bir araya geldi. Katılımcılar, cinsiyet çeşitliliği konusundaki ilerlemeyi ve sektörün 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma kararlılığını gözden geçirecekler. Ve yüksek petrol fiyatları, savaş ve enflasyonla birlikte, toplanma, havayollarının önlerindeki ekonomik zorlukları değerlendirmeleri için bir fırsat olacaktır. Gündem dolu olacak, "dedi. Üç günlük konferansta, 750'den fazla üst düzey havacılık endüstrisi delegesinin yanı sıra 150'den fazla uluslararası medya ve 240 IATA üyesi havayolu, ortaya çıkan endüstri sorunlarını ve havayolu endüstrisini şekillendirecek küresel eğilimleri tartışmak üzere bir araya gelecek.

Yazarlar