SON DAKİKA
Tarih : 2024.05.12 14:14:51

Keskin, Engelliler Haftası Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Engelliler Haftası nedeniyle sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda Engelli dostu havalimanlarımızda, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için gerekli düzenlemelerin yapıldığını vurguladı.

Keskin, bu konuda farkındalığı artırmanın çok önemli bir görev olduğunu hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza mutlu ve huzurlu günler diledi.

Keskin’in mesajı şöyle:

Engelli dostu havalimanlarımızda her adımda farkındalık prensibiyle onların hayatını kolaylaştırmak için gerekli düzenlemeleri yapıyor, tüm önlemleri hayata geçiriyoruz. Çünkü onların hayatı bizim hayatımız, sorunları bizim sorunumuz, mutlulukları bizim mutluluğumuz… Her bireye eşit fırsatlar sunmanın gerekliliğine inanıyor, bu anlayışla havalimanlarımızı engelli yolcularımız için her adımda daha erişilebilir hale getirmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede; standartlara uygun telefonlar, kot farklılıklarını ortadan kaldıran düzenlemeler, engelli dostu giriş-çıkışlar, dinlenme alanları ve daha fazlası ile havalimanlarımızı engelsiz mekânlar haline getirdik.

Görsel ve işitsel yönlendirmeler, hissedilebilir zemin döşemeleri, Braille kabartmalı butonlar ve engelli wc'ler gibi önemli hizmetleri de havalimanlarımızda kullanıma sunuyoruz. Hızı ayarlanabilir yürüyen bantlar, engelli asansörleri, braille kabartmalı haritalar, özel köpek kulübeleri ve yükselebilir platformlar ile her adımda konfor ve kolaylık sağlıyoruz. Bunların yanında engelli yolcu anketi gibi uygulamalar ile engelli yolcularımızın sesini duyuyoruz. Ücretsiz otopark imkânı ile de havalimanı ulaşımını kolaylaştırıyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz uygulamalar neticesinde 40 havalimanımız Erişilebilirlik Belgesine sahip olmakla birlikte çalışmalarımız tüm havalimanlarımızı kapsayacak şekilde hızla devam ediyor. Engelli yolcularımızın hayatlarını kolaylaştırmak için canla başla çalışıyor, tüm önlemleri sürekli olarak geliştiriyoruz. Bu konudaki farkındalığı da artırmak hepimizin başta gelen görevidir.

Engelliler Haftası vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımıza mutlu ve huzurlu günler diliyorum.

Yazarlar